Back to Top

Kviklån

Indsæt illus her: en der undersøger lån, kan være de kigger på penge med en lup

Alt hvad du har brug for at vide om kviklån

Er du i en situation, hvor du har brug for at låne penge? Det kan være, du overvejer at optage et kviklån.
Men hvad er kviklån egentlig og hvordan vælger du det bedste? Her på siden vil vi gerne gøre dig klogere på de forskellige lånetyper, ansøgningsprocessen og hvordan du kommer bedst igennem det hele.

Hvad er et kviklån?

Et kviklån karakteriseres ved at være et lån du optager uden sikkerhed, som du får udbetalt relativt hurtigt, skal betale tilbage på kort tid og som har en høj rentesats.
Lad os bryde det ned i bidder:

Lån uden sikkerhed – betyder at du kan låne penge uden at stille sikkerhed i for eksempel dit hus. Det vil sige, at låneudbyder tager ikke pant i noget, men kigger på din økonomi og laver en vurdering af deres risici ved at låne dig penge.

Hurtig udbetaling – En af fordelene ved et kviklån er, at så snart du er godkendt til lånet, vil du som regel få pengene relativt hurtigt.

Kort tilbagebetalingstid – Det er meget forskelligt fra låneudbyder til låneudbyder, hvad de kan tilbyde dig af afbetalingsplan, og det kommer også an på beløbet du skal låne.
I nogle tilfælde, vil du på de helt små lån se, at du skal betale tilbage inden 30 dage, mens normalen andetsteds er 24-120 mdr.

Høj rente – Kviklån og andre forbrugslån, er lån med en høj rente sammenlignet med at låne penge i banken. Det skyldes, at låneudbyder har en højere risiko ved disse lån, da de stilles uden sikkerhed, og at der er høj efterspørgsel. Derfor kan de også tillade sig at tage lidt mere for deres service.

Værd at overveje inden du tager et lån

De færreste af os ønsker at stå i en situation, hvor vi er nødt til at låne penge. Men ikke desto mindre er det noget mange oplever. Til gengæld er det vigtigt, at du har en god forståelse af, hvad det betyder for din økonomi fremadrettet at optage et kviklån, og at du har overvejet dine alternativer.

Regler for kviklån

Reglerne for kviklån, er de samme som for øvrige forbrugslån og er reguleret af Finanstilsynet, som udstikker rammer for låneudbyderne. Disse regler er designet til at passe på dig som forbruger.

Her gælder det at ÅOP (Årlig Omkostning i Procent) ikke må overstige 35%.

Ligeledes er der en grænse for, hvor meget du må betale for et kviklån og grænsen er 100% oveni lånets værdi. Det vil sige, at låner du 3000 kr., så kan du maksimalt betale 6000 kr. for det inkl. renter og gebyrer.

Kviklån – Hvad kan du ellers gøre?

Inden du går i gang med at ansøge om et kviklån, så overvej følgende muligheder:

 • Spare penge op
 • Alternativer
 • Samlet pris og rettidig betaling
 • Fortrydelsesret
 • Kviklån til at betale andre lån er en dyr løsning.

Ovenstående gode råd er fra Finanstilsynets egen vidensbank til forbrugere raadtilpenge.dk, hvor du kan finde meget vejledning og viden om privatøkonomi. Lad os gennemgå dem herunder.

Spare penge op – Mange der ansøger om kviklån, står og mangler et mindre beløb her og nu. Det kan være til et fjernsyn, en ny seng eller en uforudset udgift.

I disse tilfælde kan det på det kraftigste anbefales, at du overvejer, om du ikke på få måneder kan spare det nødvendige op og forblive gældfri, samt spare dig selv for at betale mere, for at få løst din udfordring her og nu.

Alternativer til kviklån – Gør dig selv den tjeneste, at undersøg om du kan få en kassekredit i din bank, eller om et forbrugslån hos dem eller andre udbydere – vil være billigere for dig på den lange bane. Hvis du kan gøre det billigere ved at finde et alternativ, så går du en sundere økonomisk fremtid i møde.

Samlet pris og rettidig betaling- Hvad kommer det til alt i alt at koste dig at låne disse penge og har du råd til at tage et lån, på de vilkår og også betale pengene tilbage rettidigt. Ofte vil det blive eksponentielt meget dyrere ved kviklån, når tilbagebetalingsfristen overskrides.

Fortrydelsesret – Ved kviklån har du faktisk 14 dages fortrydelsesret. Ender du med at fortryde, at du er endt med at optage et kviklån, så kan du altså ophæve aftalen indenfor 2 uger.

Kviklån til at betale andre lån er en dyr løsning – Hvis du er kommet i bekneb og har svært ved at betale dine udgifter til andre lån eller kreditkort, så er det som oftest dyrere at tage selv det billigste kviklån, for at kunne betale dine afdrag.

Er det tilfældet for dig, så kig på, om ikke det kan betale sig for dig at samle din gæld, eller bede om en måneds afdragsfrihed. Prøv også at tale med din bank eller en uvildig gældsrådgiver om, hvordan du bedst kan tackle den udfordring du sidder med.

Hvad kræver det at få et kviklån

Du kan få et kviklån hvis du opfylder disse kriterier:

 • Bor i Danmark
 • Ikke er registreret i RKI eller debitor registeret
 • Er fyldt 23 år (enkelte steder er aldersgrænsen lavere)

Kreditvurdering

I langt de fleste tilfælde, kan du ansøge om et kviklån online uden problemer.
Processen starter, når du har fundet det bedste og billigste kviklån, som passer til dit behov. Når du har valgt en udbyder, så går du igang med at ansøge på deres hjemmeside.

I denne proces vil låneudbyderen bede dig besvare en række spørgsmål, som hjælper dem med at vurdere din økonomi og evne til at betale lånet tilbage. De spørger ind til:

 • Bopæl
 • Civilstatus
 • Om du har fast arbejde og hvad du tjener
 • Børn
 • Bil
 • Om du skal låne alene eller sammen med en anden
 • Anden gæld

Lidt skiftende fra udbyder til udbyder, vil det nogenlunde være disse faktorer, de vurderer dig ud fra. Derudover kigger de på om du er registreret som dårlig betaler. Er du det, så er det ikke så sandsynligt, at du kan få lov at låne penge.

Indsæt illus her: fordele vs. ulemper

Fordele ved kviklån

Et kviklån er langt fra altid den bedste løsning, hvis du mangler penge her og nu. Der er dog alligevel nogle fordele ved denne lånetype, så længe du har gjort dit forarbejde og fundet ud af, hvordan du har råd til at afvikle lånet.

Hurtig udbetaling

Du kan som oftest tage et kviklån på nettet. Det betyder også, at sagsbehandlingen er relativt hurtig. Læs hos den enkelte udbyder. Men hvor de i banken typisk er et par uger om at behandle et lån (lidt afhængig af typen) – så tilbyder de fleste kviklån at behandle din ansøgning og give dig pengene indenfor et par dage. Nogle endda samme dag.

Gode vilkår ved hurtig afbetaling

En meget typisk afbetalingsplan på et kviklån vil være, at du betaler tilbage inden for 24-120 mdr.

I nogle typer, særligt hvis der er tale om lave beløb, kan du tage et lån på den betingelse, at du betaler tilbage indenfor 30 dage.

I sådanne tilfælde ses det også, at det i de første 30 dage, faktisk er gratis at låne penge. Men overskrider du de 30 dage, så bliver lånet pludselig eksponentielt meget dyrere, med en højere rente og muligvis også gebyrer der tilskrives.

Vær derfor opmærksom på vilkårene, der gør sig gældende for den type kviklån du kigger på, for kviklån og forbrugslån kan komme til at præge din økonomi negativt, hvis du ikke er opmærksom på eventuelle faldgruber.

Brug pengene som du vil

Skal du tage et lån i din lokale bank, så vil rådgiveren typisk spørge dig om, hvad du skal bruge pengene til. Det er en del af deres risikovurdering og også fordi de som rådgivere gerne vil hjælpe dig bedst.

Når du ansøger om et lån hos en af de forskellig udbydere af kviklån, så går de ikke så højt op i, hvad du bruger pengene til. Du kan altså bruge dem til tandlægeregningen, renovering af huset eller hvad du ønsker, uden at skulle redegøre for noget. Det eneste de går op i er at du har råd til at betale tilbage.

Ulemper ved kviklån

Renter

Ved et kviklån er det ikke nogen hemmelighed, at renten ofte er relativt høj sammenlignet med andre lånetyper. Ved at låne penge på den måde, er prisen på et lån altså høj.
Derfor skal du også finde det billigste kviklån, som er tilgængeligt for dig, så du ender med at betale så lidt som muligt for dit lån. Brug vores oversigt her på siden, og kig særligt på ÅOP for at finde prisen på dit lån.

Når du sammenligner kviklån, er det vigtigt at dem du sammenligner har samme tilbagebetalingstid. Ellers er de ikke sammenlignelige.

Kort tilbagebetalingstid

Okay, du tager et kviklån og kan få dækket en uforudset udgift, som du ellers ikke havde råd til at betale.

Men har du valgt et kviklån med en kort løbetid, har du måske bare flyttet problemet til næste måned. Når du ønsker at låne penge, er det derfor altafgørende, at du har overblik over din økonomi, lægger et budget og ved hvad du har råd til at betale hver måned for at låne. Selv det billigste lån skal betales tilbage.

Har du fået nej til lån? Her er hvad du kan gøre for at forbedre din økonomi

Er din låneansøgning blevet afvist? Så skyldes det højst sandsynligt, at låneudbyderen har vurderet, at du ikke kan betale lånet tilbage, indenfor den fastsatte løbetid. Der er altså fra deres side en risiko for, at du vil misligholde lånet og at de derfor kan ende med at tabe penge.

Er det tilfældet, så kan du gøre meget selv og skridt for skridt forbedre din kreditvurdering.

Registreret som dårlig betaler?

Hvis du er optaget i RKI eller debitor registeret, kan det blive ret så vanskeligt at optage et kviklån. Disse registre er netop til for, at låneudbydere kan se om det er risikabelt at låne dig penge, men også som en stopklods for dig som forbruger, så du ikke optager nye lån og ender med at gældsætte dig over evne.

Men husk, at være i RKI eller debitor registret, har intet at gøre med om du har anden gæld. Det er udelukkende misligholdt gæld, som forhindrer dig i at låne penge i dette tilfælde. Derfor kan det være et godt sted at starte, at finde ud af hvad du har af udeståender her, og så se om ikke du kan få det afviklet.

Tal med en gældsrådgiver

I nogle tilfælde, så vil kviklån og forbrugslån være et forsøg på at komme ud af en kattepine, som du måske ikke kan se vejen ud af selv.

Ender du så med at få nej, føles din situation måske relativt håbløs. Men der er som regel altid en vej ud af gæld, du skal bare have dannet dig et overblik og det kan en gældsrådgiver hjælpe dig med. Forbrugerrådet Tænk er nogle af dem, som tilbyder denne type rådgivning og deres rådgivere har tavshedspligt, så selvom du måske syntes, det er pinligt at tale om din økonomi med en fremmed, så kan det være en god ide og det kommer ikke videre til andre end jer to.

Dyr gæld skal betales først

Dan dig et overblik over hvad du skylder. Det kan godt betale sig at målrette din indsats. Har du for eksempel SU lån, såvel som andre lån, så kan det betale sig at betale de lån af, som er dyrere og betale så lidt som muligt til det billigste lån i første omgang.

Led efter huller i budgettet og se om du kan øge din indkomst

Tjek din budgetkonto, hvad ryger der ud hver måned? Er der noget du kan undvære? Eller hvad med dit madbudget? Der findes masser af hjælp online til, hvordan du kan hacke dit budget. Og selvom du på den korte bane, måske kommer til at give afkald på nogle ting, så vil det på den lange bane ofte, give utrolig meget igen og særligt, når du begynder at kunne se din situation forbedre sig.

Det kan også være, at du i en periode kan tage et job i weekenderne, eller leje et værelse ud? Hvem ved, det kan være det ender med, at du slet ikke behøver at tage et kviklån eller låne penge på andre måder.

Indsæt illus her: En der undrer sig over noget med lån

Spørgsmål og svar om kviklån:

Hvad er kviklån?

Et kviklån er et forbrugslån, som kendetegnes ved to ting:
En hurtig udbetaling og det at du kan låne penge, uden at stille sikkerhed.

Kviklån har ofte en høj rente og en kort tilbagebetalingstid, sammenlignet med andre låntyper. Til gengæld, vil du i mange tilfælde kunne få en udbetaling samme dag eller et par dage efter du har ansøgt.

Hvilket kviklån er bedst?

Sammenlign de billigste kviklån ved at kigge på ÅOP og de samlede udgifter, du ender med at betale. Brug vores oversigt her på siden. Sådan finder du det billigste kviklån og de bedste vilkår.

Hvad koster et kviklån?

Det er meget forskelligt, hvad det koster dig at tage et kviklån. Det afhænger af beløbet du skal låne, hvor lang tid du vil låne penge og hvordan låneudbyderen vurderer dig i forhold til risiko. Hurtig udbetaling og høj risiko for udbyderen, vil ofte resultere i høj rente. Gå derfor efter en lav rente og en kort løbetid, hvis du har mulighed for det.

Hvor meget kan jeg kviklåne?

Du kan typisk låne mellem 3.000-500.000 kr. (nogle steder også virkelig små beløb ) ved et kviklån eller lån uden sikkerhed. Men det kommer an på udbyderen og også hvordan de vurderer din økonomi. Det er klart, at du skal have råd til at betale de månedlige udgifter, for at blive godkendt til et lån.

Kviklån trods RKI – er det muligt?

Det vil i langt de fleste tilfælde ikke være muligt for dig at tage et kviklån, hvis du er i RKI eller debitor registret. Enkelte udbydere tilbyder det dog.

Hvem optager kviklån

Typisk vil det være kunder, som har uforudsete udgifter, der ansøger om et kviklån.

Er kviklån godt?

At tage et kviklån er kun godt, hvis du har dannet dig et ordentligt overblik over din økonomi og dit rådighedsbeløb. Når du har gjort det, kan du låne penge på en sikker måde og få et kviklån, som passer til dit behov. Det vigtigste er, at du ikke låner penge, som du kan have svært ved at betale tilbage.

Hvordan stopper man kviklån?

Du kan som regel betale et kviklån tilbage før tid uden ekstra gebyrer. Hvis du er kommet ind i en ond spiral, hvor du ønsker at tage et kviklån for at betale anden gæld, vil det være gavnligt for dig at se om du ikke kan omlægge din økonomi. Tal med en gældsrådgiver og få vejledning til, hvordan du bedst får vendt bøtten.

Hvem kan tage kviklån?

Kriterierne for at kunne tage et kviklån i Danmark er:

 • Bopæl i Danmark
 • At du ikke er i RKI eller debitor registret
 • At du er fyldt 23 år

Opfylder du ovenstående, vil du komme videre i ansøgningsprocessen og udbyder laver nu en kreditvurdering, som er afgørende for, om du bliver godkendt til et lån.

Vælg det bedste lån

Sammenlign de forskellige udbydere og find det bedste lån for dig