Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Yderligere 13 meldes døde i Sverige med covid-19

Dødstallet i Sverige med covid-19 nåede onsdag op på 5760. Ikke aktuelt at hæve forsamlingsgrænse, lyder det.

Dødstallet i Sverige med covid-19 nåede onsdag op på 5760. Ikke aktuelt at hæve forsamlingsgrænse, lyder det.
Sverige har det seneste døgn registreret yderligere 13 døde med coronavirus. Statsepidemiolog Anders Tegnell har hæftet sig ved, at antallet af coronasmittede, der er indlagt på intensivafdelinger, er faldende.

STOCKHOLM: Sverige har det seneste døgn registreret yderligere 13 døde med coronavirus, oplyser den svenske sundhedsstyrelse ifølge mediet SVT.

Dermed er i alt 5760 personer bekræftet døde med sygdommen i Sverige.

Der er siden tirsdag blevet bekræftet 359 nye smittede med covid-19.

Statsepidemiolog Anders Tegnell har tidligere hæftet sig ved, at antallet af coronasmittede, der er indlagt på intensivafdelinger, er faldende.

Men de nye tal bekræfter, at virusset i høj grad fortsat er i omløb i Sverige.

Dog ikke mere, end at Danmark i sidste uge åbnede for rejser til og fra alle dele af Sverige.

Inden da var det kun til udvalgte regioner i Sverige med et lavt smittetryk.

I alt har 81.540 borgere i Sverige været bekræftet smittet med coronavirus.

Tegnell understregede tirsdag, at den gældende regel om, at maksimalt 50 personer må være samlet i Sverige, skal stå ved magt.

- Det er ikke aktuelt at hæve grænsen, sagde Tegnell.

- Jeg mener, at det er meget vigtigt, at man opretholder et ret så lavt niveau for, hvor mange der kan deltage i forskellige begivenheder, sagde den svenske statsepidemiolog.

Det er ikke mindst repræsentanter for fodboldsporten, som har kritiseret de gældende regler og kommunikationen om fremtiden for tilskuerne.

De svenske myndighederne advarer om, at virusset ikke er væk.

- Dette er en sygdom, som vi komme til at have omkring os i lang tid fremover. Det, som kan skabe en ny situation, er en vaccine. Hvis man tror, at vi er sikre, fordi vi har haft så få tilfælde i to uger, så ligger man under for en farlig illusion, sagde Tegnell videre

Sverige har haft lukket samfundet mindre ned end mange andre europæiske lande. Anders Tegnell har forberedt svenskerne på, at de måske fortsat skal arbejde hjemmefra i efteråret, hvis det er muligt.

/ritzau/TT

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.