Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Højeste smittetal i Danmark i tre måneder

Corona-smitten skal tages alvorligt, lyder det fra professor i virologi

Corona-smitten skal tages alvorligt, lyder det fra professor i virologi
Ringsted Kommune har oprettet otte nye isolationspladser til coronasmittede efter et smitteudbrud på et slagteri. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Det seneste døgn har der været yderligere 112 bekræftede tilfælde af covid-19 i Danmark. Det viser onsdagens tal fra Statens Serum Institut.

Dermed er tallet stigende, efter at der tirsdag blev bekræftet 77 nye tilfælde.

Det er det højeste antal dagligt registrerede smittetilfælde siden 8. maj, hvis der ses bort fra mandage, hvor der også offentliggøres smittetal for den foregående weekend.

8. maj blev registreret 135 nye tilfælde af coronavirus, mens otte personer smittet med virusset afgik ved døden.

- Det her kalder på handling fra alle danskere - vi skal virkelig tage alvorligt, at corona stadig er her, siger Søren Riis Paludan, der er professor i virologi ved Aarhus Universitet.

- Lige nu er det "kun" smittede, men det ændrer sig snart til indlagte, lyder det.

Af onsdagens nye bekræftede smittetilfælde er 42 registreret i Aarhus Kommune, der har været hårdt ramt af coronavirus den seneste tid.

Sidste uge blev der her registreret 78 nye tilfælde af covid-19, og af dem er i hvert fald 61 blandt personer med somalisk herkomst.

I Ringsted Kommune, hvor der har været et smitteudbrud på et slagteri, er der konstateret 13 nye smittetilfælde det seneste døgn.

Det lokale udbrud har fået Ringsted til at øge sit antal af isolationspladser for borgere, der har behov for at isolere sig, fra to til ti.

Onsdag er 23 indlagt på de danske sygehuse, hvilket er én færre end tirsdag. Antallet af indlagte på intensiv er også faldet med én. Begge er i respirator.

Der er onsdag ikke registreret yderligere dødsfald. I alt 616 personer, der har været smittet med covid-19, er afgået ved døden i Danmark.

Der har nu været i alt 14.185 bekræftede smittede med coronavirus. Af dem har 12.753 overstået infektionen.

Der er foretaget samlet set 1.629.692 coronatest i Danmark. I alt er 1.207.838 personer blevet testet, da nogle er blevet testet flere gange.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.