Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

WTO: Coronakrise kan blive den værste recession i vor levetid

Nedgang i handel verden over vil have smertefulde konsekvenser for både private og virksomheder, siger WTO.

Nedgang i handel verden over vil have smertefulde konsekvenser for både private og virksomheder, siger WTO.
En enlig cyklist krydser en normalt befærdet gade midt i Singapores finansdistrikt. De omfattende nedlukninger, som er sat i værk over hele verden for at bremse spredningen af coronavirus, får store konsekvenser for handel og økonomi, lyder det fra WTO.

GENèVE: Verdenshandelsorganisationen WTO frygter, at den globale handel kan falde med et sted mellem 13 og 32 procent i år på grund af de tiltag, regeringer verden over har sat i værk for at bremse udbruddet af coronavirus.

Det meddeler WTO onsdag.

De to tal er henholdsvis det mest optimistiske og det mest pessimistiske scenarie.

Organisationens generaldirektør, Roberto Azevedo, advarer om, at coronakrisen i værste fald kan blive "den dybeste økonomiske recession eller nedgang i vor levetid".

I sin årlige prognose havde WTO i forvejen peget på, at verdenshandlen var stilnet en smule af i 2019.

Men efter at coronavirusset dukkede op i Kina omkring nytår og siden bredte sig til resten af verden, har det tvunget regeringer over hele verden til at tage drastiske skridt for at begrænse antallet af syge og døde.

Over halvdelen af verdens befolkning er blevet bedt om at blive hjemme. Mange steder er den økonomiske aktivitet gået helt i stå.

I næsten alle verdens regioner er det ventet, at der vil være "en tocifret nedgang i handlen", lyder meldingen fra WTO.

- Denne krise er først og fremmest en sundhedskrise, der har tvunget regeringer til at tage hidtil usete skridt for at beskytte folks liv, siger Azevedo i en udtalelse.

- Den uundgåelige nedgang i handel og produktion vil have smertefulde konsekvenser for både husstande og virksomheder, ud over de menneskelige lidelser, som selve sygdommen forårsager.

På verdensplan er over 1,4 millioner mennesker bekræftet smittet med coronavirus. Af dem er over 83.000 mennesker, der var smittet med virusset, døde.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.