Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

World Touren skydes i gang med corona i hælene

Cykelsportens World Tour vender lørdag tilbage med Strade Bianche, men det er med Covid-19 på bagagebæreren.

Cykelsportens World Tour vender lørdag tilbage med Strade Bianche, men det er med Covid-19 på bagagebæreren.
To af Israel Start-Ups ryttere blev kort forinden Vuelta a Burgos' start testet postive for covid-19. Dermed kunne de to ryttere ikke deltage ved løbet, der slutter 1. august. (Arkivfoto)

SIENA: Lørdag klokken 13.45 lyder det forsinkede startskud til årets Strade Bianche i Italien.

Cykelløbet er det første på World Touren siden Paris-Nice i marts, hvor coronapandemien satte et brat stop for næsten al professionel sport i verden.

Strade Bianche bliver starten på en 100 dage lang cykelkalender, hvor næsten et helt års cykelløb er kondenseret ned på tre måneder.

Det første større løb siden coronapausen, etapeløbet Vuelta a Burgos, startede den 28. juli, men cykelrytternes comeback på landevejen er dog ikke forløbet helt problemfrit.

UAE-holdet måtte inden 2. etape af løbet trække tre ryttere fra feltet, fordi de havde været i kontakt med en person, som blev antaget for at være coronasmittet.

Sportsdirektør for NTT Lars Michaelsen synes, man var lige lovlig hurtig på aftrækkeren, hvad angår rytternes exit.

- Hvis du kigger på situationen med UAE, hvor der var tale om tre ryttere, der havde været i rum med en, der måske var smittet og som, man nu ved, er blevet testet negativ, så er det lidt hysterisk.

- Jeg skal ikke blande mig i det, for det er jo interne strategier og politik, men jeg synes nok, at man overreagerede lidt, siger Lars Michelsen.

Tidligere cykelrytter og nu kommentator på Eurosport Thomas Bay har tiltro til, at holdene tager deres ryttere ud, hvis de finder ud af, at de kan have været i smittefare.

Også i de helt store løb som Tour de France og Vuelta a España.

- Det er ikke sådan, at de er mere villige til at gamble mere, når de kommer ind i løb af lidt højere rangering.

- Folk er godt klar over, at hvis cykelsæsonen skal lykkes, så skal retningslinjerne holdes, siger han.

Efter Strade Bianche følger 18 World Tour-løb i 2020. Tour de France er skemalagt til at starte 29. august. Giro d'Italia skal starte 3. oktober, og Vuelta a España løber af stablen 20. oktober.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.