Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

WHO og eksperter afviser håb om svækket coronavirus

Den italienske læge, der siger, at coronavirusset er ved at miste sin kraft, får læst og påskrevet.

Den italienske læge, der siger, at coronavirusset er ved at miste sin kraft, får læst og påskrevet.
Italien har været igennem en hård nedlukning på grund af coronavirus, men er gradvist ved at åbne igen. Mandag genåbnede Colosseum. Men Milano-lægen Alberto Zangrillo mener, at coronavirusset ikke er så slemt som tidligere, så Italien kan godt bevæge sig tættere på en normal hverdag.

MILANO: Den italienske læge Alberto Zangrillo er løbet ind i et kollegialt uvejr, efter at han på italiensk tv har sagt, at coronavirusset, der har udløst en pandemi, er ved at miste sin potens.

Det er ikke tilfældet, lyder kritikken af ham.

Eller der er i hvert fald ikke videnskabelig belæg for at sige, som han gjorde søndag til tv-stationen RAI.

- De prøver, vi har taget i de seneste 10 dage, viser, at mængden af virus er uendeligt lille sammenlignet med prøver for en måned eller to siden, sagde Zangrillo, der er chef på San Raffaele-hospitalet Milano i det nordlige Italien.

Det ligger i Lombardiet, der har været et af de værst ramte steder på kloden, når det gælder coronavirus.

Martin Hibberd, professor i infektionssygdomme på London School of Hygiene & Tropical medicine, siger, at store undersøgelser af virusset ikke bakker op om en tese, der siger, at det er svækket.

- Med data fra flere end 35.000 hele virusgenomer er der i øjeblikket ingen beviser for, at der er en betydelig ændring, når det gælder alvorlighed, siger han i en e-mail til Reuters.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) ser også anderledes på virusset end Zangrillo.

- Når det gælder smitte, så er der ingen ændringer, når det gælder alvorligheden, så er der ikke ændringer, siger Maria Van Kerkhove, epidemiolog hos WHO.

Alberto Zangrillo sagde også til RAI, at nogle eksperter i smitten efter hans mening slår alt for meget alarm, når det gælder udsigten til, at der kan komme en anden bølge af smitten.

Ifølge ham er der en ny situation, som man må tage i betragtning.

- Vi er nødt til at gå tilbage og blive et normalt land, sagde lægen fra Milano, der blandt andet er kendt i Italien for at være personlig læge for tidligere premierminister Silvio Berlusconi.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.