Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

WHO melder om rekordstort antal nye smittede med covid-19

Næsten 300.000 nye smittede med covid-19 siden torsdag. Effekter af virus vil mærkes i årtier, siger WHO-chef.

Næsten 300.000 nye smittede med covid-19 siden torsdag. Effekter af virus vil mærkes i årtier, siger WHO-chef.
Demonstranter på gaden i Jerusalem fredag for at protestere mod premierminister Benjamin Netanyahu håndtering af coronakrisen og hans sager om korruption. Israel har senest set en stigning i antallet af smittede med covid-19.

GENEVE: FN's Verdenssundhedsorganisation kan fredag melde om en rekordstor global stigning i nye tilfælde af smittede med covid-19.

Stigningen er på 292.527 nye smittede.

Den største stigning er sket i USA, Brasilien, Indien og Sydafrika, fremgår det af WHO's daglige bulletin.

Antallet af døde er det forløbne døgn registreret til 6812.

Den tidligere rekord blev sat 24. juli, hvor der blev registreret 284.196 smittede med coronavirus verden over. Samme dag var dødstallet 9753, hvilket var det næsthøjeste for et døgn.

Tal fra nyhedsbureauet Reuters viser, at næsten 40 lande har oplevet en rekordstor stigning af coronasmittede på en enkelt dag inden for den seneste uge.

Der har været et nyt hop i smittede i Australien, Japan, Hongkong, Bolivia, Sudan, Etiopien, Bulgarien, Belgien, Usbekistan og Israel.

Reuters opgørelse viser, at der frem til og med fredag har været registreret 17,4 millioner smittede med covid-19 verden over. Næsten 675.000 er døde af virussygdommen.

Et af de lande, der også kan melde om en ubehagelig ny stigning, er Frankrig. Her kunne man fredag i sin opgørelse over døgnet melde om over 1300 nye smittede for tredje dag i træk. Det nøjagtige tal var 1346.

Det er et niveau, som sidst blev set i slutningen af april.

Fredag gav den franske regering lokale myndigheder lov til på egen hånd at indføre krav om mundbind på offentlige pladser i håb om at bremse den seneste stigning i smittede.

WHO's generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreysis, sagde tidligere fredag, at alle bør indstille sig på, at virussmitten vil have effekter, der kan mærkes i meget lang tid fremover.

- Pandemien er en sundhedskrise, som man kun oplever én gang i et århundrede, og effekterne vil kunne mærkes i årtier herefter, sagde han på et møde for en komité i WHO.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.