Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

WHO: I for mange lande går det den forkerte vej med corona

Spredningen af corona er i for mange lande for omfattende, siger WHO i en advarsel.

Spredningen af corona er i for mange lande for omfattende, siger WHO i en advarsel.
De seneste tal for spredningen af coronavirus er bekymrende, mener generaldirketøren i WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

GENEVE: Det går den forkerte vej for mange steder, og situationen kan derfor meget vel blive værre og værre.

Generaldirektøren for Verdenssundhedsorganisationen, WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, havde ikke taget gode nyheder med til et pressemøde mandag i WHO's hovedkvarter.

- Lad mig sige det ligeud: I for mange lande går det den forkerte vej. Virusset forbliver offentlighedens fjende nummer et, siger generaldirektøren.

- Hvis det helt basale ikke bliver fulgt, er der kun en vej, det her vil udvikle sig: Det vil blive værre og værre og værre.

Pressemødet var en af WHO's ugentlige opdateringer om udviklingen af smitte med coronavirus på globalt plan.

Og ifølge nyhedsbureauet Reuters, der dækker de ugentlige briefinger, var tonen fra WHO anderledes alvorlig mandag.

- Der vil ikke være nogen tilbagevenden til det normale i den nærliggende fremtid. Der er meget at være bekymret for, tilføjede WHO-generaldirektøren sin advarsel.

Antallet af bekræftede smittetilfælde er steget støt og med tiltagende hast gennem juli.

4. juli konstaterende universitet Johns Hopkins i Baltimore, at 11 millioner var bekræftet smittet på verdensplan. Det var seks dage efter, at antallet havde rundet 10 millioner.

9. juli - torsdag i sidste uge - var det antallet af smittede vokset med yderligere en million.

Mandag i den her uge - altså fire dage senere - er næsten 13 millioner smittet.

Over 570.000 mennesker med coronavirus er registreret døde på verdensplan ifølge Johns Hopkins' opgørelse.

Der kan være forskelle i opgørelsesmetoder og teststrategier, der giver en vis usikkerhed i tallene. Derudover har blandt andet amerikanske myndigheder og politikere anført, at Kina ikke er åben om omfanget af smitte og dødsfald.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.