Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

WHO: Dødstallet for coronavirus er uacceptabelt højt

Antallet af coronatilfælde passerede fredag 30 millioner globalt, mens antallet af døde nærmer sig 950.000.

Antallet af coronatilfælde passerede fredag 30 millioner globalt, mens antallet af døde nærmer sig 950.000.
WHO's krisechef, Michael Ryan, siger fredag på et virtuelt pressemøde, at det ugentlige antal dødsfald blandt coronasmittede på omkring 50.000 liv globalt er uacceptabelt højt. (Arkivfoto)

GENEVE: Det ugentlige antal dødsfald blandt coronasmittede på omkring 50.000 liv globalt er uacceptabelt højt.

Sådan lyder det fra Verdenssundhedsorganisationens (WHO) krisechef, Michael Ryan, fredag på et virtuelt pressemøde.

Meldingen kommer, efter at det samlede antal bekræftede coronatilfælde fredag passerede 30 millioner smittede, mens antallet af dødsfald nærmer sig 950.00 på verdensplan.

- Vi registrerer mellem 1,8 og 2 millioner smittetilfælde om ugen på global plan og i gennemsnit mellem 40.000 og 50.000 dødsfald, siger Michael Ryan.

- Det er enormt højt, og vi skal handle på det. Vi er ikke der, hvor vi gerne vil være, siger han videre.

Krisechefen siger, at selv om det globale antal af smittede og døde stabiliserer sig frem for at stige eksponentielt, skjuler tallene "det faktum, at vi ser betydelige stigninger på regionalt og lokalt niveau i nogle lande".

Ifølge Michael Ryan har pandemien fortsat lange udsigter.

Det er på trods af, at andelen af coronasmittede personer, der mister livet, er faldet, efterhånden som behandlingsmetoderne forberedes.

WHO's epidemiolog Maria Van Kerkhove siger, at der i øjeblikket ses "bekymrende tendenser på den nordlige halvkugle" med hensyn til antallet af nye smittede, indlæggelser og indlæggelser på intensivafdeling.

- Og vi er ikke engang begyndt på influenzasæsonen, tilføjer hun.

Store dele af Europa har denne uge præsenteret nye restriktioner for at inddæmme spredningen af coronavirus, og endnu en landsdækkende nedlukning i Israel er trådt i kraft fredag klokken 14.

Nedlukning i Israel indebærer, at skoler og indkøbscentre er lukkede. Det samme er restauranter, caféer, barer, strande, fitnesscentre.

Man må højst bevæge sig 500 meter væk fra sin bopæl, medmindre man skal købe madvarer, medicin eller skal til læge. Nedlukningen varer frem til den 9. oktober.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.