Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

VM-helt vinker farvel til regnbuen på den største scene

Når Tour de France-feltet søndag kører til Paris, bliver det Mads Pedersens sidste kilometer i VM-trøjen.

Når Tour de France-feltet søndag kører til Paris, bliver det Mads Pedersens sidste kilometer i VM-trøjen.
Mads Pedersen har været let at få øje på i Tour de France-feltet, hvor han har været iført trøjen med de berømte regnbuestriber.

MANTES-LA-JOLIE: Coronapandemien forpurrede Mads Pedersens drøm om at køre sine yndlingsløb, Paris-Roubaix og Flandern Rundt, i den regnbuestribede verdensmestertrøje.

Men når han søndag kører sit sidste løb i en af cykelsportens mest eftertragtede trikoter, kan han i hvert fald ikke klage over kulissen.

Her bærer danskeren trøjen ind på Champs-Élysées til otte omgange på den berømte boulevard, som markerer afslutningen på Tour de France.

- Det bliver da specielt at skulle køre et sidste løb i trøjen. Men sådan er det. Jeg må bare nyde Paris.

- Det er noget af en dag at sige farvel til VM-trøjen på. Jeg er jo nok den eneste, der får lov til at køre sit sidste løb i VM-trøjen på Champs-Élysées, siger Mads Pedersen.

Han henviser til, at Touren i år ekstraordinært er placeret i september lige før VM, hvor en ny verdensmester skal kåres.

Det er coronapandemien, der har vendt op og ned på cykelkalenderen og som er årsagen til, at Pedersens elskede forårsklassikere er udsat til oktober.

- Der er, som det er. Jeg er bare uheldig, at jeg ikke fik lov at køre de løb, jeg godt kan lide, i trøjen.

- Det ville være noget andet, hvis jeg var bjergrytter, og jeg fik lov at køre Touren i trøjen. Så ville der ikke være nogen, der snakkede om det.

- Men jeg har bare nydt at være verdensmester, siger Mads Pedersen.

I næste uge holder han fri og hviler ud oven på Tour-strabadserne. Han har meldt afbud til dette års VM, der køres næste søndag. Her skal arvtageren til regnbuetrøjen findes.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.