Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Vestegnsborgmester ser ikke behov for flere coronarestriktioner

Flere kommuner på Københavns Vestegn er blandt de kommuner i landet med flest coronasmittede.

Flere kommuner på Københavns Vestegn er blandt de kommuner i landet med flest coronasmittede.
Borgmesteren i Ishøj Kommune, Ole Bjørstorp, forventer at blive inddraget, hvis regeringen mener, at restriktionerne i kommunerne på Københavns Vestegn skal skærpes.

KØBENHAVN: Kommuner på den københavnske Vestegn er blandt de kommuner i landet, som er værst plaget af coronasmitte.

Derfor har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) også luftet muligheden for at indføre særlige regionale restriktioner for nogle af kommunerne omkring København.

Det mener borgmester i Ishøj Kommune Ole Bjørstorp (S) dog ikke, at der er behov for.

Det skyldes blandt andet, der allerede i starten af november blev nedsat en taskforce, en indsatsgruppe, som består at eksperter, der skal håndtere udbruddet på Vestegnen

- Jeg kan ikke rigtig se, at der skulle være nogle særlige behov. Der er behov for den indsats, vi nu gør med den taskforce, og det er der behov for at arbejde videre med, siger Ole Bjørstorp.

Desuden har Ishøj Kommune etableret isolationsfaciliteter på vandrehjem.

Der er i øjeblikket 12 værelser i brug til coronasmittede, men de er fyldt, og derfor vil kommunen forhandle med vandrehjem om at tage flere værelser i brug, fortæller borgmesteren.

De landsdækkende restriktioner med forsamlingsloft på maksimalt ti personer udløber søndag. Derfor er forventningen også, at regeringen i løbet af fredag vil forlænge restriktionerne yderligere.

Hvis der også kommer yderligere restriktioner for kommunerne på Vestegnen, forventer Ole Bjørstorp at blive inddraget først. Han har endnu ikke hørt noget fra ministeren.

Thomas Gyldal Petersen (S), som er borgmester i Herlev Kommune, siger til TV 2 News, at han godt forstår bekymringen over smitten i vestegnskommunerne.

Han fortæller, at kommunen lige nu ser særlig smitte blandt de 10-19-årige, og derfor har man i Herlev på egen hånd indført strammere restriktioner i blandt andet fritidsklubber og fritidstilbud.

- Vi vil hjælpe med til, at de smittekæder stopper nu, siger Thomas Gyldal Petersen.

Den seneste uge har smitten været høj i Herlev, Brøndby og Albertslund. Her er der flere end 300 smittede per 100.000 indbyggere.

Ishøj har 288 smittede per 100.000 indbyggere og ligger dermed også højt, hvad angår smittetal.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.