Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Vestas køber japanere ud af vindmølleselskab i milliardhandel

Mitsubishi Heavy Industries bliver købt ud af havvindmølleselskabet MHI Vestas for 5,3 milliarder kroner.

Mitsubishi Heavy Industries bliver købt ud af havvindmølleselskabet MHI Vestas for 5,3 milliarder kroner.
MHI Vestas blev stiftet i 2014 af de to selskaber Vestas og Mitsubishi Heavy Industries (MHI) med det fælles sigte at opstille vindmøller på havet. Nu bliver MHI købt ud.

KØBENHAVN: Vestas køber japanske Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ud af det fælles selskab MHI Vestas, som opstiller vindmøller til havs.

Det oplyser Vestas i en meddelelse.

MHI får som betaling 2,5 procent af aktierne i Vestas, hvilket i kroner og øre svarer til 5,3 milliarder kroner. Ud over aktierne får MHI også en plads i Vestas' bestyrelse.

MHI Vestas blev stiftet i 2014 af de to selskaber med det fælles sigte at opstille vindmøller på havet, men nu går den danske koncern altså solo.

Vestas-topchef Henrik Andersen begrunder opkøbt med, at selskabet skal stå stærkere på markedet for havvindmøller.

- Vestas er ledende inden for vindmøller på land, men for at accelerere energiomstillingen og opnå vores mål, skal vi spille en større rolle inden for havvind, siger han i en pressemeddelelse.

MHI Vestas har i år en forventet omsætning på den gode side af ti milliarder kroner.

Vestas-koncernen havde til sammenligning en samlet omsætning på omkring 90 milliarder kroner i 2019.

Hos Sydbank vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen, der følger Vestas tæt, at der gemmer sig et stort potentiale for den danske koncern, som er lettere at udfolde alene.

Men samtidig er havvind et marked, hvor der er ekstrem stor konkurrence med giganter som Siemens Gamesa og General Electric som rivaler.

- Det her er et selskab, der har befundet sig i lidt af et tomrum, og det virker til, at MHI Vestas har været lidt handlingslammet. Man har i hvert fald ikke fået den gigantposition, som man havde mulighed for at tage, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Handlen ventes at falde på plads i slutningen af 2020 eller starten af næste år.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.