Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Vermund vil indrykke Muhammedtegninger i danske aviser

Formanden for Nye Borgerlige frygter ikke for konsekvenserne ved at indrykke annoncer med Muhammedtegninger.

Formanden for Nye Borgerlige frygter ikke for konsekvenserne ved at indrykke annoncer med Muhammedtegninger.
Pernille Vermund, som er formand for Nye Borgerlige, annoncerer, at partiet vil samle penge ind for at kunne indrykke Muhammedtegninger i danske aviser.

KØBENHAVN: Nye Borgerlige vil sætte gang i en kampagne for at indsamle penge til at genoptrykke Muhammedtegninger i danske aviser.

Formand Pernille Vermund fortæller, at det er en reaktion på de seneste terrorangreb, som har ramt Frankrig.

I midten af oktober fik den franske skolelærer Samuel Paty skåret halsen over, efter at han havde vist Muhammedtegninger for sine elever.

Og torsdag blev Frankrig ramt af endnu et terrorangreb, hvor tre personer blev knivdræbt i en kirke i Nice.

Pernille Vermund frygter ikke konsekvenserne ved at indrykke Muhammedtegningerne. Faktisk tværtimod.

- Jeg er sådan set mere nervøs for konsekvenserne ved ikke at gøre det, siger Pernille Vermund.

- Hvis vi på forhånd bøjer af og siger, at vi ikke vil kritisere islam, og at der er tegninger, vi ikke vil vise af frygt for voldsparate muslimer, så har de fået magten. Så har de vundet over os.

Spørgsmål: Men hvis der skulle ske et eller andet, eller det får konsekvenser for Danmark ude i verden, ville du så ikke føle et ansvar?

- Jeg ville ikke føle, at det var mit ansvar, hvis der er folk, der begår vold, drab eller terror, siger Pernille Vermund.

- Det er den voldsparate og gerningsmanden, der har det fulde ansvar for det. Og så er det selvfølgelig de politikere, som har ført den politik, der har ladet de mennesker komme hertil, som bærer et indirekte ansvar for det.

Pernille Vermund fortæller, at partiet endnu ikke har kontaktet nogen aviser.

Hun kan heller ikke løfte sløret for, hvordan annoncerne vil komme til at se ud. Men det vil være med de to tegninger, som Samuel Paty viste i undervisningen.

- Jeg er selvfølgelig meget spændt på, hvad de (aviserne, red.) siger, når vi henvender os til dem. Og om de er lige så optaget af, at vi ikke bare skal have ytringsfrihed på papiret, men også i samfundet, siger hun.

Jyllands-Postens chefredaktør, Jacob Nybroe, har allerede afvist at bringe annoncerne. Flere andre aviser vil vente med at tage stilling, til de har set annoncerne.

Partiets kampagne, som kommer til at hedde "Støt Samuel Paty – kæmp for friheden", bliver lanceret en af de nærmeste dage.

DF-næstformand Morten Messerschmidt siger, at hans parti meget gerne vil have tegningerne i aviserne.

- Men problemet er, hvis det kun er én avis, der skal stå på mål for det. Er det virkelig rimeligt at sige til én avis, at den skal bære frihedens fakkel med de omkostninger, det kan have, siger han.

- Vi vil gerne lave en aftale mellem de politiske partier på Christiansborg og alle danske medier om, at vi viser de her tegninger, så alle står på mål for det. Så det er Danmark, der gør det, og ikke bare en enkelt avis.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.