Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Verdensberømt skuespiller: Jeg har kræft

Filmstjernen Jeff Bridges er i behandling for lymfekræft. Ifølge skuespilleren er prognosen god.

Filmstjernen Jeff Bridges er i behandling for lymfekræft. Ifølge skuespilleren er prognosen god.
Gennem sin lange karriere har Jeff Bridges været nomineret til syv Oscars. I 2010 fik han den gyldne statuette for sin præstation i dramaet "Crazy Heart". (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Den Oscar-vindende skuespiller Jeff Bridges er ramt af lymfekræft.

Det oplyser den 70-årige skuespiller i en række tweets på sin officielle Twitter-profil.

- Selv om det er en alvorlig diagnose, føler jeg mig heldig over teamet af læger, og at prognosen er god, skriver Jeff Bridges.

- Jeg er dybt taknemmelig for kærligheden og støtten fra min familie og venner, understreger han.

Der er to hovedtyper af lymfekræft: non-Hodgkin lymfom, som ifølge Kræftens Bekæmpelse årligt rammer over 1200 personer herhjemme, og Hodgkin lymfom, som rammer omkring 150 danskere hvert år.

Jeff Bridges oplyser videre på Twitter, at han har påbegyndt behandling.

- Jeg holder jer opdateret, tilføjer skuespilleren og har i samme tweet overskud til at opfordre sine følgere til at stemme ved det amerikanske præsidentvalg 3. november.

Jeff Bridges har en lang og glorværdig karriere i Hollywood.

Han begyndte som barneskuespiller i tv-serien "Sea Hunt" med sin far, Lloyd Bridges, og sin bror Beau Bridges.

Som voksen er Jeff Bridges især kendt for sin signaturrolle som "The Dude" i kultklassikeren The Big Lebowski.

Han har også udmærket sig i film som "Starman", "Tucker: The Man and His Dream", "De fabelagtige Baker Boys" og - i de senere år - genindspilningen af westernklassikeren "True Grit" fra 2010 og krimidramaet "Hell or High Water" fra 2016.

Privat er Jeff Bridges gift og far til tre voksne børn.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.