Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Venstre vil have fokus på hjælp til coronaramte erhverv

Yderligere åbning af Danmark hænger i en tynd tråd. Derfor vil Venstre se på ny hjælp til trængte erhverv.

Yderligere åbning af Danmark hænger i en tynd tråd. Derfor vil Venstre se på ny hjælp til trængte erhverv.
Venstres Troels Lund Poulsen siger, at partiet onsdag vil have fokus på, hvordan man hjælper de brancher, der fortsat er hårdt ramt af restriktionerne omkring covid-19.

KØBENHAVN: Onsdag skal Folketingets partier for første gang efter sommerferien diskutere den fortsatte åbning af Danmark oven på forårets nedlukning for at inddæmme smitte med covid-19.

I planerne var der lagt op til, at forsamlingsforbuddet skulle lempes, samt at natteliv og spillesteder kunne genåbnes. Men et stigende smittetal har ændret forudsætningen, og derfor vil Venstre fokusere på, hvordan ramte erhverv kan hjælpes yderligere.

- På baggrund af de aktuelle tal ser det besværligt ud med yderligere åbning. Det må man sige. Også når man ser på udviklingen bare inden for de seneste par dage.

- Så et af vores store fokuspunkter i dagens forhandlinger bliver at sikre kompensation til nogle af de erhverv, der er allerhårdest ramt, siger Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, og fortsætter:

- Selvfølgelig er det vigtigt at se på sundhed, og det er afgørende, at vi får diskuteret det. Men vi skal også diskutere, hvordan vi får spændt et sikkerhedsnet ud under de brancher, der kommer til at lide.

Foråret igennem blev der med store flertal vedtaget omfattende hjælpepakker til erhvervslivet for at holde liv i økonomien og afværge store mængder fyringer.

Mange brancher er delvist ude af krisen, og Troels Lund Poulsen mener da også, at man må fokusere på dem, der er hårdest ramt og dem, der ser ud til alligevel ikke at kunne åbne.

- Der er heldigvis mange brancher, der ser ud til at have det godt. Og det er glædeligt.

- Generelt er der lagt op til, at kompensationsordningerne stopper til august. Men hvis vi fortsætter med at holde lukket for nogle brancher, så skal der gøres noget ved det.

- Eksempelvis turismeindustrien, hvor der er hundredtusindvis af ansatte, og lufthavnene for at nævne nogle få. Der må gøres noget ekstraordinært for de brancher, siger Troels Lund Poulsen.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.