Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Veninde i sag om gruppevoldtægt: 15-årig var meget fuld

Pige vidste, at fire unge ville have sex med hende, fortæller veninde. Pigen var meget fuld, siger veninden.

Pige vidste, at fire unge ville have sex med hende, fortæller veninde. Pigen var meget fuld, siger veninden.
Fire unge mænd er tiltalt for gruppevoldtægt af en 15-årig pige. Veninden til pigen har forklaret, at den 15-årige pige udtrykte interesse for den ene af de tiltalte, den samme dag som ledte op til episoden. (Arkivfoto)

NÆSTVED: - Det var hygge.

Sådan skrev den ene af fire tiltalte for voldtægt til en 15-årig pige. Men beskeden svarede hun ikke på.

Den efterfølgende morgen ringede pigens mor til politiet for at anmelde et overgreb, som datteren fortalte, at hun var udsat for.

Torsdag er tredje dag i sagen i Retten i Næstved, hvor tre drenge på 19 år og en på 17 er tiltalt for at have voldtaget den 15-årige pige i et skur ved Sofiendalsskolen i Haslev natten til den 2. maj.

Den nat skulle den 15-årige pige sove hos en veninde, som torsdag er indkaldt som vidne i sagen.

- Hun fortalte mig om dagen, at hun gerne ville kneppe med en af de tiltalte, men sagde også, at det bare var for sjov, siger veninden i retten.

Den 15-årige og veninden var sent om aftenen blevet samlet op i en bil af en gruppe venner, hvorefter de havde brugt tid på at køre rundt i lokalområdet.

En af vennerne fra bilen blev ringet op af en af de fire tiltalte, som ifølge venindens forklaring gav udtryk for, at alle fire tiltalte gerne ville have samleje med den 15-årige.

- Hun overhørte ikke opkaldet, så vi snakkede i bilen om, hvorvidt hun var klar over, at de tiltalte havde intentioner om at have samleje med hende, siger veninden i retten.

Hun gjorde den 15-årige opmærksom på de tiltaltes intentioner, fortæller hun. Alligevel valgte pigen at mødes med de fire tiltalte unge mænd.

- Hun var meget fuld og var måske ikke i stand til at tage egne beslutninger, siger den jævnaldrende veninde.

Alle fire tiltalte har under hele retssagen nægtet sig skyldige i voldtægt, men tre af dem erkender at have haft samleje med pigen den pågældende aften. Ifølge alle fire har den fjerde mand ikke rørt hende.

Han er til gengæld tiltalt for besiddelse af børneporno, da han har været haft en video af episoden på sin telefon.

Under første dag i sagen fortalte han, at han havde vist videoen til politiet, fordi ”han ville vise dem, at det ikke var voldtægt”.

Fredag forventes der at falde dom i sagen.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.