Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

USA fritager udenlandske sportsfolk for indrejseforbud

Udenlandske sportsfolk kan igen rejse ind i USA. Fritagelse gælder for holdsport samt golf og tennis.

Udenlandske sportsfolk kan igen rejse ind i USA. Fritagelse gælder for holdsport samt golf og tennis.
USA fritager professionelle sportsudøvere for et forbud mod at rejse ind i landet, som er indført i kampen mod coronavirusset. Her ses danskeren Nikolaj Ehlers (27) i aktion mod Edmonton Oilers, inden NHL-sæsonen blev suspenderet i marts.

WASHINGTON D.C.: USA vil fritage visse udenlandske sportsfolk, der konkurrerer på professionelt niveau i amerikanske sportsgrene, for et indrejseforbud, der er indført på grund af viruspandemien.

Det oplyser ministeriet for indenlandsk sikkerhed natten til lørdag dansk tid.

- Under de nuværende omstændigheder har amerikanerne brug for deres sport. Tiden er inde til at genåbne økonomien, og det er på tide, at vores professionelle sportsfolk kommer i gang igen, siger Chad Wolf, der er fungerende minister for indenlandsk sikkerhed.

Fritagelsen, der også gælder for sportsfolks ægtefæller og børn samt trænere, omfatter spillere i de bedste ligaer for ishockey, basketball og baseball samt tennis- og golfspillere.

Som del af den amerikanske regerings tiltag over for virusudbruddet er der indført indrejseforbud for rejsende fra Kina, Iran og det meste af Europa.

Ligaerne for næsten alle de store sportsgrene i USA ligger stille på grund af virusudbruddet.

Og den påtvungne pause kommer til at koste USA's enorme sportsindustri mange penge.

En beregning foretaget af mediet ESPN peger på et indtægtstab på mindst 12 milliarder dollar (82 milliarder kroner). Desuden vil mere end 100.000 job gå tabt.

Resultatet tager udgangspunkt i, at den bedste nordamerikanske basketball-liga og den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NBA og NHL, får aflyst resten af grundspillet.

Samtidig antages det, at både baseball-ligaen MLB og fodboldligaen MLS misser halvdelen af sæsonen.

ESPN's beregning inkluderer ikke de økonomiske konsekvenser for individuelle sportsgrene som golf, tennis og motorsport-serien Nascar.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.