Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Men den brede befolkning i USA vil nok først få gavn af vaccine mod covid-19 midt i 2021, siger Anthony Fauci.

Men den brede befolkning i USA vil nok først få gavn af vaccine mod covid-19 midt i 2021, siger Anthony Fauci.
I begyndelsen af december vil et begrænset antal doser af en sikker og effektiv vaccine mod covid-19 formentlig være klar, siger Anthony Fauci. Han rådgiver Det Hvide Hus om bekæmpelse af coronasygdommen. Det har flere gange bragt ham i konflikt med præsident Donald Trump.

WASHINGTON: Anthony Fauci, der er USA's øverste ekspert i smitsomme sygdomme, siger, at en effektiv vaccine mod covid-19 til amerikanere vil kunne være klar i begyndelsen af december.

Det fortæller han den britiske tv-station BBC.

Men folk skal ikke glæde sig for tidligt. For man skal langt ind i 2021, før den brede befolkning vil kunne blive dækket af en vaccine.

- Vi vil vide, om en vaccine er sikker og effektiv i slutningen af november eller begyndelsen af december, forklarer han.

Fauci er læge og immunolog, han leder USA Nationale Institut for Allergi og Smitsomme Sygdomme, og han er rådgiver for Det Hvide Hus.

Præsident Donald Trump har sagt, at en vaccine vil være klar i slutningen af året. Det giver Fauci ham ret i.

Men de første begrænsede doser af vaccinen vil blive givet til mennesker, der vil være udvalgt efter bestemte prioriteter. Læger og sygehuspersonale vil sammen med personer med lidelser være de første til at blive vaccineret, siger han.

- Så antallet af doser, der vil være tilgængelige i december, vil bestemt ikke være nok til at vaccinere alle, understreger han.

Ifølge Fauci vil der gå "adskillige måneder" ind i 2021, før vaccinen vil være bredt tilgængelig.

- Når man taler om at vaccinere en væsentlig andel af befolkningen, så man kan gøre et stort indhug i udbruddets dynamik, så vil det meget sandsynligt ikke blive før andet eller tredje kvartal i det år (2021), siger han.

Fauci påpeger, at når man har en effektiv vaccine i slutningen af året, så kan det dreje sig om "mere end en". Altså flere producenter kan være i spil til at levere en vaccine mod covid-19.

Han har adskillige gange offentligt modsagt præsident Donald Trump, der ved flere lejligheder har forsøgte at bagatellisere sygdommen og risikoen for befolkningen. Trump endte selv med at blive smittet i begyndelsen af oktober.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.