Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

USA's centralbank lover nulrente til jobmål er nået

Fed holder rentespeederen i bund og forsøger fortsat at sætte mere fart på den coronaramte økonomi.

Fed holder rentespeederen i bund og forsøger fortsat at sætte mere fart på den coronaramte økonomi.
"We're Hiring" - "Vi ansætter" - lyder det på et skilt i et butiksvindue i Miami, Florida. Coronakrisen gjorde millioner af amerikanere arbejdsløse. Nu meddeler USA's centralbank, at den ikke vil hæve renten, før der er fuld beskæftigelse og inflationen er nået op på to procent.

KØBENHAVN: USA's centralbank (Fed) fastholder renten uændret. Det meddeler den efter et rentemøde onsdag.

Den toneangivende rente bliver liggende i intervallet 0,0 til 0,25 procent.

Den amerikanske centralbank forventer, at det er nødvendigt at holde renten i ro i hvert fald indtil udgangen af 2023.

- Fed holder rentespeederen i bund og forsøger fortsat at sætte mere fart på økonomien. Amerikansk økonomi bevæger sig i den rigtige retning igen, men der udestår stadig en genopretning af økonomien, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Centralbanken vil holde sin rente nær nul, indtil der er opnået maksimal beskæftigelse i USA. Også inflationen skal op på målet om 2,0 procent om året.

- Man vil forsøge at presse arbejdsløsheden længere ned, er villig til at lade arbejdsmarkedet hede mere op, og først stramme pengepolitikken når inflationen virkelig viser sig, siger Frederik Engholm, der er chefstrateg i Nykredit.

Beslutningen om at holde renten uændret kom ikke som nogen overraskelse. Ud af 98 adspurgte økonomer havde alle 98 regnet med en uændret rente, skriver Bloomberg News.

Derimod er det lidt overraskende, at der er så stor enighed om nulrentepolitikken også tre år ude i fremtiden, påpeger Frederik Engholm.

- Med den enormt store usikkerhed, der er om den aktuelle økonomiske situation og coronakrisens mellemfristede effekt på inflationsdynamikken, så er det i ret stort omfang gætværk, hvad der skal ske i 2023.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.