Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

USA gør klar til at henrette første kvinde i syv årtier

USA's regering vil henrette kvinden Lisa Montgomery 8. december. Landet henrettede senest en kvinde i 1953.

USA's regering vil henrette kvinden Lisa Montgomery 8. december. Landet henrettede senest en kvinde i 1953.
USA's regering planlægger at henrette Lisa Montgomery 8. december. Hun blev i 2007 dømt for at have kvalt en gravid kvinde til døde i delstaten Missouri.

WASHINGTON D.C.: USA's justitsministerium gør klar til at gennemføre den første statslige henrettelse af en kvinde i næsten 70 år.

Det står klart, efter at ministeriet fredag har oplyst i en meddelelse, at den dømte drabskvinde Lisa Montgomery skal henrettes 8. december.

52-årige Montgomery blev i 2007 dømt for at have kvalt en gravid kvinde til døde i delstaten Missouri.

Ifølge justitsministeriet vil hun blive henrettet med en dødelig indsprøjtning i fængslet Terre Haute i delstaten Indiana.

Den amerikanske regering henrettede senest en kvinde i 1953 ifølge organisationen Death Penalty Information Center.

Dengang blev en kvinde ved navn Bonnie Heady henrettet i et gaskammer i delstaten Missouri for at have kidnappet og dræbt en seksårig.

Justitsministeriet oplyser i samme meddelelse fredag, at en mand ved navn Brandon Bernard vil blive henrettet 10. december.

Han er sammen med flere medskyldige dømt for at have dræbt to ungdomspræster i 1999.

De to henrettelser vil blive nummer otte og ni, som den amerikanske regering har gennemført i 2020.

Præsident Donald Trumps administration genoptog i juli i år statslige henrettelser efter en 17 år lang pause.

Siden har USA's justitsministerium henrettet flere personer, end samtlige af Trumps forgængere tilbage til 1963 har henrettet tilsammen.

Senest, den amerikanske regering henrettede mere end seks mennesker i løbet af et år, var i 1942.

Beslutningen om at genoptage statslige henrettelser blev taget, efter at USA's fængselsforbund sidste år annoncerede, at det ville skifte protokol ved dødelige indsprøjtninger.

Ændringen har betydet, at der nu bruges ét stof i stedet for tre forskellige ved henrettelser med dødelig indsprøjtning.

Henrettelsesmetoden har flere gange fået kritik for at være umenneskelig og særdeles smertefuld for fangerne.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.