Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

USA er klar med detaljer om hackerangreb relateret til Kina

USA har tidligere oplyst, at hackere tilknyttet Kinas regering har gået efter amerikanske valginstanser.

USA har tidligere oplyst, at hackere tilknyttet Kinas regering har gået efter amerikanske valginstanser.
Fungerende justitsminister Jeffrey Rosen vil deltage i et pressemøde onsdag, hvor han vil offentliggøre oplysninger om anholdelser i forbindelse med hackerangreb knyttet til den kinesiske regering. (Arkivfoto)

WASHINGTON D.C.: Det amerikanske justitsministerium vil onsdag offentliggøre oplysninger om anholdelser i forbindelse med hackerangreb knyttet til den kinesiske regering.

Det oplyser ministeriet i en erklæring tirsdag lokal tid.

Justitsministeriet er klar til at offentliggøre "anklagepunkter og anholdelser relateret til en kampagne omhandlende computerindtrængen knyttet til den kinesiske regering", står der ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Fungerende justitsminister Jeffrey Rosen, fungerede FBI-direktør David Bowdich og andre embedsmænd vil deltage i onsdagens pressemøde, der finder sted klokken 11.00 lokal tid - 17.00 dansk tid.

Justitsministeriet giver ikke yderligere oplysninger.

I august sagde den nationale sikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus, Robert O'Brien, at hackere med tilknytning til den kinesiske regering har gået målrettet efter amerikanske valginstanser forud for præsidentvalget i USA 3. november.

- Kina har, ligesom Rusland og Iran, beskæftiget sig med cyberangreb og phishing og den slags ting i forbindelse med vores valginfrastruktur og hjemmesider, sagde Robert O'Brien til tv-stationen CBS.

Phishing er en metode, hvor ukendte bagmænd forsøger at "fiske" efter fortrolige personoplysninger eller lokke penge ud af folk.

Robert O'Brien tilføjede, at Kina "uden tvivl forsøger at få adgang til udenrigsministerens hjemmesider".

- Målet er at se præsidenten tabe, sagde han med henvisning til præsident Donald Trump.

Kina har gentagne gange afvist påstandene fra den amerikanske regering, om at landet hacker amerikanske virksomheder, politikere og regeringsinstanser.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.