Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

USA beskylder Iran for at sende skræmme-mails til vælgere

Iran og Rusland har ifølge amerikansk efterretningschef skaffet sig oplysninger om vælgere i USA før valget.

Iran og Rusland har ifølge amerikansk efterretningschef skaffet sig oplysninger om vælgere i USA før valget.
Iran har sendt e-mails til amerikanske vælgere i et forsøg på at skræmme dem og skabe grobund for sociale uroligheder inden præsidentvalget i USA 3. november. Det siger John Ratcliffe, der er chef for USA's nationale efterretningstjeneste.

WASHINGTON D.C.: Både Iran og Rusland forsøger angiveligt at påvirke udfaldet af det forestående præsidentvalg i USA.

Det siger John Ratcliffe, der er direktør for USA's nationale efterretningstjeneste.

- Iran og Rusland har udført specifikke handlinger for at påvirke den offentlige mening i forbindelse med vores valg, siger John Ratcliffe på et pressemøde i Washington D.C. onsdag aften lokal tid ifølge mediet CNBC.

Som efterretningschef har han det overordnede ansvar for USA's 17 civile og militære efterretningstjenester, heriblandt CIA.

Ifølge Ratcliffe har både Iran og Rusland skaffet sig informationer om amerikanske vælgere.

- Vi har fået bekræftet, at Iran har skaffet sig information om nogle vælgerregistreringer, siger Ratcliffe.

Det samme har Rusland ifølge efterretningschefen.

Iran har anvendt informationerne til at at sende e-mails til vælgere i adskillige amerikanske delstater.

Ifølge Ratcliffe med den hensigt at skræmme modtagerne og forsøge at skabe grobund for uroligheder og optøjer.

- Udenlandske aktører kan anvende disse data til at forsøge at viderebringe falske oplysninger til registrerede vælgere i håb om at skabe forvirring og kaos og underminere tilliden til demokratiet i USA, siger efterretningschefen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han nævner ingen konkrete eksempler på forsøg fra russisk side på at påvirke valget.

For at kunne deltage i valget i USA skal man forinden have registreret sig som vælger.

Ved valget 3. november forsøger den republikanske præsident Donald Trump at blive genvalgt, men Demokraternes præsidentkandidat, tidligere vicepræsident Joe Biden, står ifølge meningsmålinger stærkest.

Amerikanske efterretningschefer har tidligere fastslået, at Rusland blandede sig i præsidentvalget i USA i 2016. Det skete i forsøg på at øge Donald Trumps mulighed for at vinde.

Ifølge John Ratcliffe forsøger Iran at underminere Trumps mulighed for at blive genvalgt.

Amerikanske efterretningstjenester har tidligere advaret om, at Iran muligvis ville forsøge på netop det, mens Rusland muligvis vil forsøge at blande sig i valget til fordel for Donald Trump, skriver nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.