Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Udenlandske arbejdstagere uden symptomer kan nu få coronatest

En ny teststrategi bliver nu sat i værk for at undgå at udenlandske arbejdstagere tager coronasmitte med.

En ny teststrategi bliver nu sat i værk for at undgå at udenlandske arbejdstagere tager coronasmitte med.
Eksempelvis bygningsarbejdere fra udlandet uden et dansk personnummer kan nu blive testet for coronavirus, selvom de ikke har sygdomssymptomer.

KØBENHAVN: Gennem coronaepidemien har udenlandsk arbejdskraft fra lande med udbredt coronasmitte kunnet krydse grænsen til Danmark. Det har skabt utryghed på blandt andet byggepladser.

I en pressemeddelelse skriver Beskæftigelsesministeriet, at udenlandske arbejdstagere uden et dansk personnummer nu kan få taget coronatest, selv om de ikke har symptomer.

Faktisk bliver arbejdstagere fra højrisikolande direkte opfordret til at blive testet, hurtigst muligt efter at de er ankommet til Danmark.

Alle kan dog bruge muligheden for at blive testet.

Arbejdstagere, som rejser ind, vil kunne tage testen ved udvalgte grænseovergange eller i en mobil teststation.

Pendlere, som dagligt rejser ind og ud af Danmark fra et såkaldt højrisikoområde bliver opfordret til at tage en test hver syvende dag. I øjeblikket betegnes blandt andet Sverige som et højrisikoområde.

Regionerne er i øjeblikket ved at rulle en ordning med testbiler ud, der kører rundt i landet.

Danmark har under hele coronaepidemien holdt grænserne åbne for arbejdskraft, der indrejser fra udlandet.

I slutningen af april bebudede regeringen så en række tiltag, der skal mindske risikoen for, at vandrende arbejdstagere tager coronasmitte med, når de rejser ind og ud af Danmark for at arbejde.

Et af tiltagene er en teststrategi, som altså iværksættes nu.

Fagbevægelsen har ud over tilgangen til test været bekymret for, at de vandrende arbejdstagere har arbejdet sammen danske kolleger uden at skulle i karantæne.

Det var ellers i en lang periode myndighedernes opfordring til danskere, som vendte hjem fra rejser i udlandet.

Regeringen meldt i april ud, den er klar til at lovgive om krav om 14-dages selvisolation, hvis ikke brancherne får styr på arbejdsmiljø og smittefare udefra.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.