Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Uddannelser vil kombinere fysisk og virtuel undervisning i genåbning

De ældste elever på gymnasiale uddannelser får selskab af de yngre elever, når flere uddannelser åbner onsdag.

De ældste elever på gymnasiale uddannelser får selskab af de yngre elever, når flere uddannelser åbner onsdag.
Landets ungdoms- og voksenuddannelser glæder sig til at kunne gøre plads til eleverne igen som en del af den udvidede genåbning. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Når landets ungdoms- og voksenuddannelser fra 27. maj kan åbne for alle elever, så vil virtuel undervisning formentlig stadig være en del af hverdagen.

Det vurderer interesseorganisationerne Danske Gymnasier og Danske HF og VUC.

For så længe man skal holde en meters afstand, er det ikke muligt at få plads til alle elever på samme tid, siger Birgitte Vedersø, der er formand for Danske Gymnasier.

- Hvis vi får lov til at køre det på den måde, at vi kan have en gruppe elever inde ad gangen - og så er der stadig nogen, som indimellem kan få virtuel undervisning - så kan vi nok godt få det til at fungere, siger hun.

Om det bliver muligt at få 1. og 2-.g'erne tilbage i skole fra onsdag i næste uge, tvivler Birgitte Vedersø dog på.

Hun siger, at der fortsat mangler præcise retningslinjer.

- Jeg ved ikke, om det lige bliver fra onsdag. Men jeg er sikker på, at ministeren (børne- og undervisningsministeren, red.) er af den holdning, at det er fra på onsdag, vi kan tage dem tilbage, og at det så bliver derefter.

På landets HF- og VUC-uddannelser glæder man sig også til at kunne byde eleverne indenfor igen.

Men her bliver det ligeledes en udfordring at få plads til alle. Det siger Pernille Brøndum, der er formand for Danske HF og VUC og rektor på Nordvestsjællands HF og VUC.

- Den største udfordring er, at vi logistisk i forhold til fysiske rammer og lokaler skal have en plan for, hvor mange vi kan tage ind og hvornår.

- Den anden udfordring er, at vi på VUC-enkeltfagsspor og 1.hf skal have vurderingssamtaler med samtlige kursister i samtlige fag. Det er den aktivitet, som vil fylde allermest frem til 15. juni, siger hun.

Pernille Brøndum er dog ikke i tvivl om, at skolerne nok skal blive klar.

- Vi skal nok blive klar til på onsdag, siger hun.

Ifølge Birgitte Vedersø er der fredag møde i Børne- og Undervisningsministeriet om retningslinjer.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.