Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Ubesejret MMA-stjerne stopper karrieren efter aftale med mor

Efter 29 sejre i 29 professionelle MMA-kampe stopper Khabib Nurmagomedov karrieren efter familietragedie.

Efter 29 sejre i 29 professionelle MMA-kampe stopper Khabib Nurmagomedov karrieren efter familietragedie.
Khabib Nurmagomedov (til højre) ses her under en kamp mod Conor McGregor.

ABU DHABI: Den russiske MMA-stjerne Khabib Nurmagomedov har været i kamp i oktagonen for sidste gang.

Sent lørdag dansk tid vandt han over Justin Gaethje på en teknisk knockout i en letvægtskamp i det lukrative og prestigefyldte Ultimate Fighting Championship (UFC) i Abu Dhabi, og umiddelbart derefter annoncerede russeren, at han stopper karrieren.

Khabib Nurmagomedovs far døde i sommer efter komplikationer som følge af coronasmitte, og derfor havde MMA-stjernen lovet sin mor, at lørdagens duel ville blive hans sidste.

- Jeg er UFC's ubestridte og ubesejrede mester med 13 sejre og 0 nederlag i UFC og med 29 sejre og 0 nederlag i alle mine MMA-kampe.

- Det her var min sidste kamp. Jeg kommer ikke til at kæmpe uden min far. Da UFC kontaktede mig med henblik på at møde Justin Gaethje, talte jeg med min mor om kampen i tre dage.

- Hun ville ikke have mig til at kæmpe uden min far ved min side, men jeg sagde, at det ville blive min sidste kamp - det gav jeg mit ord på, siger en følelsesladet Nurmagomedov.

Kort efter pensionsudmeldingen blev Nurmagomedov hyldet af UFC-boss Dana White på et pressemøde, mens det også strømmede ind med positive ord fra kendisser på sociale medier - blandt andre fra fodboldstjernen Cristiano Ronaldo i en historie på Instagram.

- Tillykke broder. Din far er stolt af dig, skriver Ronaldo.

Også Nurmagomedovs tidligere rival Conor McGregor sendte både en kondolence og en lykønskning på Twitter.

Tilbage i oktober 2018 duellerede irske McGregor mod russeren i en UFC-kamp. Den kamp udviklede sig til en skandale med masseslagsmål mellem folk fra de to lejre.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.