Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Tyskland forbereder nødplan for coronakrise i efteråret

Begrænsninger i salg af alkohol kan blive indført i Tyskland, hvis smitteudbredelse fortsætter.

Begrænsninger i salg af alkohol kan blive indført i Tyskland, hvis smitteudbredelse fortsætter.
Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, skitserede tirsdag nye corona-restriktioner for efteråret, hvis krisen tager til. Der vil blive lagt vægt på at undgå en fuld nedlukning af samfundet.

BERLIN: Forbundskansler Angela Merkel skitserede tirsdag nye corona-restriktioner for efteråret, hvis krisen tager til. Der vil blive lagt vægt på at undgå en fuld nedlukning af samfundet.

- Det er vores hensigt at holde gang i så meget som muligt af både det offentlige liv og det private sociale liv, siger forbundskansleren.

Merkel lagde på en videokonference tirsdag med de 16 tyske delstaters politiske ledere vægt på at få forberedt flere restriktioner såsom begrænsninger i salg af alkohol og obligatorisk brug af mundbind i stadigt flere sammenhænge.

De skal træde i kraft, hvis krisen forværres yderligere.

Antallet af nye registrerede smittetilfælde blandt tyskere har flere gange været over 2000 om dagen den seneste uge. Det er det højeste niveau siden april.

På videokonferencen blev der også talt om muligheden for skærpede forsamlingsforbud.

Antallet af deltagere ved arrangementer på offentlige steder foreslås reduceret til 50 - og i private hjem til 25.

Restriktionerne vil træde i kraft, hvis der overskrides en tærskel, hvor der registreres 35 nye coronatilfælde per 100.000 indbyggere over en periode på syv dage.

- Når efterårsvejret sætter ind, og flere bliver indenfor, kan vi vente mere udbredelse af smitte, siger Merkel.

Flere delstater har protesteret mod tiltagene. Sachsens ministerpræsident, Michael Kretschmer, siger, at strengere restriktioner kun giver mening, hvor man ser meget skarpe stigninger i antallet af smittede.

Merkel har advaret om, at antallet af smittede kan stige til 19.200 dagligt, hvis der ikke ændres på den nuværende udvikling.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.