Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Tyrkiske hackere afpresser dansk håndboldlandstræner

Landstræner Nikolaj Jacobsen har fået hacket sine konti på sociale medier og er blevet forsøgt afpresset.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har fået hacket sine konti på sociale medier og er blevet forsøgt afpresset.
Landstræner Nikolaj Jacobsen havnede pludselig i kløerne på tyrkiske hackere, fortæller han til B.T.

KØBENHAVN: Den danske landstræner i herrehåndbold, Nikolaj Jacobsen, er blevet angrebet af en gruppe tyrkiske hackere, som har forsøgt at afpresse ham for penge.

Det skriver B.T.

- De har taget min mail, Facebook og Instagram fra mig. Og så ville de have 5.000 dollar (cirka 32.000 kroner) eller nogle bitcoins for at give mig mine konti tilbage.

- Så sagde jeg: "Det er fint, I beholder dem bare". Og så er jeg startet forfra med nye profiler på Facebook og Instagram, siger Nikolaj Jacobsen til avisen.

Landstræneren fortæller, at det hele opstod, da han troede, at han svarede på en uskyldig mail fra Instagram Support Team, og derefter fik han 24 timer til at betale, ellers ville hackerne slette hans konti.

Nikolaj Jacobsen fortæller, at han har mistet sine konti på både Instagram og Facebook, og at hans mail også er ramt. Han har haft mange eksperter til at kigge på sagen, men der har ikke har været noget at gøre.

Han oplyser, at han havde 37.000 følgere på Instagram, men at han primært har brugt kontoen privat.

- Det er bare ærgerligt, at billederne er væk - specielt på min Facebook, for den har jeg haft i mange år, så der var billeder tilbage fra dengang, børnene var små, siger Nikolaj Jacobsen.

Landstræneren oplyser, at han har meldt sagen til Instagram, men at han ikke har hørt noget fra det sociale medie.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.