Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

EH Aalborg klager over tvangsnedrykning

EH Aalborg, Nordsjælland Håndbold og Odder Håndbold vil have beslutning om tvangsnedrykning erklæret ugyldig.

EH Aalborg, Nordsjælland Håndbold og Odder Håndbold vil have beslutning om tvangsnedrykning erklæret ugyldig.
Arkivfoto: Bo Lehm

HÅNDBOLD: De tvangsnedrykkede håndboldklubber EH Aalborg, Nordsjælland Håndbold og Odder Håndbold fortsætter deres kamp for at blive i deres respektive rækker på skrivebordet.

Således har de nu indsendt en klage til Håndboldens Appelinstans, så der nu kører to sager vedrørende sæsonafslutningen i dansk håndbold.

Det oplyser klubberne i en fælles pressemeddelelse.

- Vi har påklaget den beslutning, som Dansk Håndbold Forbunds repræsentantskab traf 25. maj. Men for at medvirke til en hurtig afklaring for dansk håndbold er vores principale påstand, at det alene er beslutningen om tvangsnedrykning af de tre klubber, som skal erklæres ugyldig, siger direktør Henrik Skals fra EH Aalborg.

Får de tre klubber medhold, betyder det, at repræsentantskabets beslutning om afslutning af turneringen og om fordelingen af medaljer, Europa Cup-pladser og oprykninger ikke ændres.

Den eneste konsekvens vil således være, at de tre klubber ikke tvangsnedrykkes.

De tre klubber har i forvejen anket til appelinstansen under Danmarks Idrætsforbund, da de ikke mener, at Udvalget for Professionel Håndbold havde mandat til at afslutte turneringerne og træffe afgørelse om tvangsnedrykninger.

Udvalget besluttede i april at afblæse ligaerne som følge af coronakrisen og fastfryse de aktuelle stillinger.

EH Håndbold lå nummer 14 og sidst i kvindernes HTH Ligaen, men havde lige så mange point som nummer 13, Skanderborg.

I herrernes Primo Tours Ligaen lå Nordsjælland sidst med fire point op til nærmeste konkurrent.

Odder Håndbold kæmper for en ny sæson i herrernes 1. division.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.