Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Tusinder af franskmænd går på gaden efter drab på lærer

I skræmmer os ikke og splitter os ikke, lyder det fra fransk premierminister ved mindeoptog for dræbt lærer.

I skræmmer os ikke og splitter os ikke, lyder det fra fransk premierminister ved mindeoptog for dræbt lærer.
Også i Toulouse var tusinder af franskmænd samlet på Place du Capitole, hvor flagene var på halv søndag, for at hylde den dræbte historielærer Samuel Paty.
I skræmmer os ikke og splitter os ikke, lyder det fra fransk premierminister ved mindeoptog for dræbt lærer.
TOPSHOT-FRANCE-ATTACK-EDUCATION-RALLY Også i Toulouse var tusinder af franskmænd samlet på Place du Capitole, hvor flagene var på halv søndag, for at hylde den dræbte historielærer Samuel Paty. Georges Gobet/Ritzau Scanpix
I skræmmer os ikke og splitter os ikke, lyder det fra fransk premierminister ved mindeoptog for dræbt lærer.
People pay tribute to beheaded teacher Samuel Paty in Paris "Je suis prof." (på dansk "Jeg er lærer"), stod der på mange skilte under søndagens mindeoptog for den dræbte lærer Samuel Paty på Place de la Republique i Paris. Charles Platiau/Reuters

PARIS: Tusindvis af mennesker samledes søndag ved Place de la République i Paris for at vise deres afsky mod drabet på en fransk lærer og for at vise opbakning til ytringsfrihed.

Den 47-årige lærer Samuel Paty blev fredag dræbt i en forstad til Paris. Det skete, efter at han havde vist tegninger af profeten Muhammed frem i sin undervisning.

Ifølge flere medier fik han halsen skåret over af den 18-årige gerningsmand.

Drabsmanden blev skudt og dræbt af politiet.

- Jeg er lærer, lød det på flere af de skilte, demonstranterne havde med. Det er en reference til slagordet "Jeg er Charlie", som blev brugt efter angrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo i 2015.

- Jeg er Samuel, lød råbet fra andre i menneskemængden.

Den dræbte lærer var blevet truet på nettet, fordi han havde vist muhammedtegninger frem i sit klasselokale.

Faren til en elev havde opfordret til "mobilisering" mod læreren.

Også den franske premierminister, Jean Castex, og borgmesteren i Paris, Anne Hidalgo, deltog i demonstrationen.

- I skræmmer os ikke. Vi er ikke bange. I splitter os ikke. Vi er Frankrig!, skriver Castex på Twitter sammen med en video fra demonstrationen.

I flere andre byer, herunder Toulouse, Lyon og Marseille, var der ligeledes store demonstrationer og mindeoptog for Samuel Paty.

Drabet på læreren har vakt stærke reaktioner i Frankrig.

I alt er 11 mennesker anholdt efter fredagens drab. Flere af de anholdte er slægtninge til den 18-årige gerningsmand.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.