Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Trump vil sikre billigere medicin til amerikanerne

Den almindelige amerikaner skal fremover betale mindre for receptpligtig medicin, siger Trumps stabschef.

Den almindelige amerikaner skal fremover betale mindre for receptpligtig medicin, siger Trumps stabschef.
De høje priser på medicin er et vigtigt tema i valgkampen. Nu vil præsident Donald Trump skride til handling på området, siger hans stabschef.

WASHINGTON: USA's præsident, Donald Trump, vil have sænket priserne på medicin.

Derfor vil han underskrive tre dekreter på dette område, oplyser hans stabschef, Mark Meadows.

- Præsidenten vil med tre dekreter på betydelig vis sikre, at den almindelige amerikaner kommer til at betale mindre for receptpligtig medicin, siger Meadows til tv-stationen Fox News.

Han oplyser ikke yderligere om, hvad dekreterne indeholder, eller hvornår Trump vil underskrive dem.

Tidligere på ugen sagde Meadows til Fox News, at Det Hvide Hus vil se på muligheden for at ændre ved de høje priser på medicin, efter at Kongressen ikke formåede at gøre noget ved problemet.

I Repræsentanternes Hus, hvor Demokraterne har flertallet, blev der mandag vedtaget en sundhedslov, der indeholder skridt i retning af at skære ned på medicinpriserne.

Men loven forventes at blive stemt ned i Senatet, hvor Republikanerne har flertallet.

Prisen på medicin er et af de store temaer forud for valget i november.

Demokraternes formodede præsidentkandidat, Joe Biden, har på nuværende tidspunkt et stort forspring over Trump i meningsmålingerne.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.