Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Trump vil ikke garantere fredelig magtoverdragelse

Præsidentvalg en "katastrofe", siger Trump. Biden er målløs, Romney siger får USA til at ligne Hviderusland.

Præsidentvalg en "katastrofe", siger Trump. Biden er målløs, Romney siger får USA til at ligne Hviderusland.
Præsident Donald Trump vil på et pressemøde i Det Hvide Hus ikke garantere en fredelige magtoverdragelse, hvis demokraten Joe Biden vinder præsidentvalget.

KØBENHAVN: USA's præsident, Donald Trump, vil ikke give garantier for, at der vil ske en fredelig overdragelse af magten, hvis han taber præsidentvalget 3. november.

- Vi må se, hvad der sker, siger Trump på et pressemøde i Det Hvide Hus.

Det var svar på et spørgsmål fra en journalist, der spurgte, om Trump vil garantere en fredelig magtoverdragelse, hvis han taber valget.

Trump har flere gange sået tvivl om, hvorvidt valget vil være retfærdigt. Han har ytret mange bekymringer om brevstemmer.

På grund af coronapandemien ventes en stor del af vælgerne at stemme per brev. Det er også noget, som Demokraterne har opfordret til.

Det er en "en katastrofe", siger Trump.

- I ved, at jeg har klaget meget kraftigt over afstemningen. Afstemningen er en katastrofe, siger Trump på pressemødet.

- Der vil ærlig talt ikke være en overdragelse, det vil være en fortsættelse.

Der er ikke beviser for, at brevstemning medfører en højere risiko for uregelmæssigheder, som Trump har hævdet gentagne gange.

Han har også tidligere hævdet, at den eneste måde, Demokraterne kan vinde valget, er "ved at snyde".

Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, stiller spørgsmålet: "Hvad for et land er det, vi befinder os i".

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til det, siger Biden om Trumps udmelding.

Den republikanske senator Mitt Romney kalder ideen om en ufredelig magtoverdragelse i USA for "utænkeligt og uacceptabelt".

- Det fundamentale ved demokrati er den fredelige overdragelse af magten. Uden den, så kommer det til at ligne Hviderusland, skriver han på Twitter.

Præsidenten har tidligere afvist at svare på, om han vil anerkende valgresultatet, hvis han skulle tabe til Biden.

I juli sagde han i et interview med tv-stationen Fox News, at han "vil se", om han vil acceptere valgresultatet, når det foreligger.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.