Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Trump varsler coronavaccine inden for fire uger

USA er meget tæt på at have udviklet en vaccine, lyder det fra den amerikanske præsident.

USA er meget tæt på at have udviklet en vaccine, lyder det fra den amerikanske præsident.
Med syv uger til det amerikanske præsidentvalg varsler landets præsident, Donald Trump, at en vaccine mod coronavirus formentlig vil være klar til distribution inden valget - og endda om tre til fire uger. Det siger han på tv-stationen ABC News.

KØBENHAVN: USA's præsident, Donald Trump, mener, at en amerikansk vaccine mod coronavirus formentlig kan være klar om tre-fire uger.

Det siger han på tv-stationen ABC News. Her er Trump inviteret til at svare på spørgsmål fra vælgere forud for det kommende præsidentvalg.

- Vi er meget tæt på at have en vaccine. Hvis I vil kende sandheden, så ville det måske have taget den tidligere regering år, før den havde en vaccine på grund af FDA (USA's lægemiddelstyrelse, red.) og alle tilladelserne.

- Vi er uger fra at få den, I ved, det kunne være tre uger, fire uger, siger Donald Trump.

Over hele verden er man i disse måneder i fuld gang med at udvikle en eller flere vacciner, der kan beskytte mod coronavirus, som har udviklet sig til en pandemi.

Donald Trumps udtalelse kommer syv uger før præsidentvalget, hvor amerikanerne skal vælge mellem Trump eller demokraten Joe Biden som præsident de næste fire år.

I modsætning til Trumps udtalelser har sundhedseksperter i toppen af den amerikanske regering vurderet, at det først vil være muligt at distribuere en coronavaccine næste år.

Den amerikanske præsident har tidligere udtalt, at man bestræber sig på at have en vaccine klar inden præsidentvalget 3. november.

Landet vil ikke være en del af det globale vaccineinitiativ Covax, der delvist er funderet i Verdenssundhedsorganisationen (WHO), da USA under pandemien har beskyldt WHO for at være kontrolleret af Kina.

I stedet for at være med i et globalt samarbejde fokuserer Trumps administration på USA's egne planer om at udvikle en vaccine.

Tidligere tirsdag fortalte repræsentanter for Tysklands lægemiddelstyrelse, at de første godkendelser af coronavacciner kan komme i slutningen af året - eller i begyndelsen af 2021. Det er lægemiddelstyrelsen, der har ansvaret for godkendelsen af vacciner.

Repræsentanterne understregede i den forbindelse, at der ikke vil blive gået mindre grundigt til værks end normalt, når ansøgningerne om vaccinegodkendelser kommer.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.