Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Trump tror præsidentvalget vil ende for Højesteret

Der skal udpeges en ny højesteretsdommer hurtigt, så de kan være fuldtallige ved præsidentvalget, siger Trump.

Der skal udpeges en ny højesteretsdommer hurtigt, så de kan være fuldtallige ved præsidentvalget, siger Trump.
USA's præsident, Donald Trump, har flere gange sagt, at han frygter valgsvindel ved det kommende præsidentvalg. Onsdag siger han, at han tror, at valgresultatet kan ende for Højesteret. (Arkivfoto).

WASHINGTON D.C.: USA's præsident, Donald Trump, tror, at resultatet af det amerikanske præsidentvalg i november vil ende for Højesteret.

Derfor er det vigtigt, at alle ni højesteretsdommere er udpeget, tilføjer han.

Det siger Trump ved Det Hvide Hus onsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters..

Det Hvide Hus har tidligere onsdag oplyst, at Trump lørdag aften dansk tid vil annoncere sin kandidat til den ledige stol i Højesteret.

Demokraterne har omvendt insisteret på, at der først skal findes en ny højesteretsdommer efter præsidentvalget 3. november. Det har Trump dog afvist.

Der er blevet en plads ledig i USA's Højesteret, efter at den 87-årige dommer Ruth Bader Ginsburg døde fredag i sidste uge.

Lykkes det for Trump at få en kandidat udpeget, vil det betyde, at i alt seks af domstolens ni dommere vil tilhøre den konservative fløj i USA.

Dermed får han chancen for at styrke en konservativt domineret Højesteret - formentlig for en lang årrække, da dommerne er udnævnt på livstid.

Det er tredje gang, at Trump kommer til at nominere en kandidat til Højesteret, siden han blev valgt i 2016.

Højesteretten i USA har indflydelse på en række områder. Blandt andet abort, våbenrettigheder, adgang til at stemme og dødsstraf.

Trumps melding om, at præsidentvalget kan ende for Højesteret kommer, efter at præsidenten flere gange har advaret om, at mange brevstemmer kan medføre valgsvindel.

Det afviser de amerikanske valgmyndigheder dog blankt. De har forsikret, at brevstemmer er lige så sikre - eller mere sikre - end traditionelle stemmemetoder.

Der ventes ekstraordinært mange brevstemmer ved årets præsidentvalg på grund af coronapandemien.

Brevstemmerne kan betyde, at det endelige resultat af præsidentvalget mellem Trump og den demokratiske udfordrer Joe Biden trækker ud.

Den eneste faste dato i processen efter valget er, at den afgående præsidents periode udløber ved middagstid den 20. januar 2021. Herefter tager valgets vinder over.

Demokraterne har kritiseret Trump for at så tvivl om valgsystemet. Han underminerer tilliden til valget, mener de.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.