Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Trump råder guvernører til at slå hårdt mod protester

- I skal dominere, siger præsident Trump til guvernørerne. - Ellers vil I ligne en flok fjolser.

- I skal dominere, siger præsident Trump til guvernørerne. - Ellers vil I ligne en flok fjolser.
Donald Trump, USA's præsident, har opfordret guvernørerne i de amerikanske delstater til at tage hårde metoder i brug for at få situationen med gadeoptøjer under kontrol.

WASHINGTON D.C.: Donald Trump, den amerikanske præsident, har under et privat onlinemøde med guvernørerne fra delstaterne opfordret til, at de slår hårdt ned på de demonstrationer og protester, der i flere aftener og nætter har hærget i adskillige amerikanske byer.

Sideløbende har der været plyndringer og ildspåsættelse.

- I må dominere, siger Trump i samtalen, rapporterer New York Times.

- Hvis I ikke dominerer, spilder I jeres tid. De vil løbe jer over ende. I vil ligne en flok fjolser.

CBS News, der har fået fat i en optagelse af samtalen, siger, at Trump giver "den radikale venstrefløj" skylden for volden.

Snesevis af byer rundt om I USA har udgangsforbud, men der er alligevel opstået uroligheder og vandalisme.

Det er den voldsomme anholdelse i mandags af den 46-årige sorte mand George Floyd, der har fået situationen til at koge over.

Der er en video af anholdelsen i Minneapolis, hvor en betjent sidder med sit knæ på Floyds hals.

George Floyd overlevede ikke.

USA skal helt tilbage til 1968, da borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King blev myrdet, for at finde tilsvarende optøjer.

Nationalgarden, en reservestyrke i militæret, er udkommanderet i 23 delstater.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.