Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Trump kalder USA's smitteekspert en katastrofe

Folk er trætte af corona og af at "høre på Fauci og alle de idioter, der tog fejl", mener USA's præsident.

Folk er trætte af corona og af at "høre på Fauci og alle de idioter, der tog fejl", mener USA's præsident.
USA's førende specialist i smitsomme sygdomme, Anthony Fauci, er ifølge præsident Donald Trump en "katastrofe". Det skal Trump have sagt i en telefonsamtale med sin kampagnestab. Her ses de to sammen under en pressekonference om coronavirus i Det Hvide Hus i april.

WASHINGTON: USA's førende ekspert i smitsomme sygdomme, Anthony Fauci, er en "katastrofe", og folk gider ikke at høre mere om coronavirus og sygdommen covid-19.

Det mener præsident Donald Trump, der kom med udmeldingen i et opkald til nogle af sine kampagnemedarbejdere. Flere journalister lyttede med på samtalen, skriver The New York Times.

- Folk er trætte af covid, sagde Trump ifølge avisen.

- Jeg har de største valgmøder, jeg nogensinde har haft. Og vi har covid. Folk siger: "Det er ligegyldigt. Bare lad os være i fred". De er trætte af det, lød det fra præsidenten, der tilføjede:

- Folk er trætte af at høre på Fauci og de idioter, alle de idioter, der tog fejl.

Smittespecialisten ses af et flertal som en af de mest troværdige kilder til information under den nuværende coronaepidemi.

I begyndelsen af coronaudbruddet var det ofte Fauci, der opdaterede og rådgav amerikanerne, når Det Hvide Hus holdt pressekonferencer.

Men nu er eksperten - der har været rådgiver for adskillige præsidenter før Trump - ikke længere med ved briefingerne.

Flere iagttagere har hæftet sig ved, at Fauci forsvandt fra podiet, efter at han havde modsagt Trump flere gange.

- Hver gang han er på tv, er der altid en bombe, men der kommer en endnu større bombe, hvis man fyrer ham. Fyren er en katastrofe, sagde Trump i telefonsamtalen med sin kampagnestab.

Mandag aften dansk tid langer Trump igen ud efter Fauci på Twitter.

- Dr. Tony Fauci siger, at vi ikke lader ham komme på tv, men jeg så ham i aftes på "60 minutes" (nyhedsprogram, red.), og han ser ud til at få mere sendetid end nogen anden siden den afdøde, store Bob Hope, skriver Trump.

- Jeg beder blot om, at Tony tager bedre beslutninger.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.