Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Trump beordrer bilgigant til at fremstille respiratorer

Hurtig produktion af respiratorer vil redde amerikanske liv, siger Trump. USA's hospitaler mangler udstyr.

Hurtig produktion af respiratorer vil redde amerikanske liv, siger Trump. USA's hospitaler mangler udstyr.
I New York ankom 400 respiratorer forleden og er blevet fordelt på storbyens hospitaler. Nu har Trump beordret en af landets største virksomheder til at fremstille flere til brug over hele landet, hvor hospitaler forudser mangel på udstyr.

WASHINGTON: USA's præsident, Donald Trump, har fredag underskrevet et dekret med ordre om, at bilproducenten General Motors fremstiller respiratorer til brug for corona-patienter.

Trump genaktiverede i sidste uge en lov, den såkaldte Defense Production Act.

Det er en sjældent anvendt lov, der giver regeringen mulighed for i krisetider at beordre virksomheder til at fremstille bestemte varer såsom medicinsk udstyr.

Forhandlinger mellem regeringen og General Motors har trukket ud, skriver nyhedsbureauet AFP. Og det har så fået Trump til at tage loven i brug.

- General Motors spildte tiden. Dette tiltag vil sikre hurtig produktion af respiratorer, der vil redde amerikanske liv, siger Trump ifølge AFP.

Tidligere fredag havde præsidenten - med versaler og talrige udråbstegn - skrevet en opfordring på Twitter til General Motors og Ford om, at de to bilproducenter skulle "BEGYNDE AT FREMSTILLE RESPIRATORER, NU!!!!!!"

Antallet af bekræftede coronasmittede nærmer sig fredag aften dansk tid 100.000 i USA. Samtidig lyder meldingen fra især delstaten New York, at hospitalerne ikke har udstyr nok.

New York er den hårdest ramte af USA's delstater. Men fredag aften dansk tid siger borgmesteren i Los Angeles, Eric Garcetti, at storbyen på vestkysten kan have lige så mange smittetilfælde som New York om fem dage. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.