Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Trump beder guvernører lade kirkerne genåbne

Amerikanerne skal kunne tage til gudstjeneste under coronakrisen. Det er nødvendige ydelser, mener Trump.

Amerikanerne skal kunne tage til gudstjeneste under coronakrisen. Det er nødvendige ydelser, mener Trump.
Med tre kvarters forsinkelse ankom præsident Donald Trump til fredagens pressemøde i Det Hvide Hus. Han forlod podiet igen efter en kort meddelelse om, at gudstjenester igen bør være tilladt allerede fra denne weekend.

WASHINGTON: USA's præsident, Donald Trump, opfordrer landets guvernører til at lade kirker, moskéer, synagoger, templer og andre religiøse samlingssteder genåbne.

Det skal ske "lige nu", understreger han på en pressekonference i Det Hvide Hus fredag.

Trump siger, at han betragter kirker og andre samlingssteder som "nødvendige steder, der leverer vigtige ydelser".

- Guvernørerne skal gøre det rigtige og lade disse meget vigtige og afgørende religiøse steder genåbne lige nu i denne weekend, siger præsidenten.

Præsidenten tilføjer, at hvis guvernørerne ikke af sig selv åbner de forskellige religiøse samlingssteder, vil han gå ind i sagen.

- I Amerika har vi brug for mere bøn, ikke mindre, tilføjer han.

Tidligere har Trump og guvernører diskuteret, hvem der har autoritet til at bestemme, hvornår samfundet skal genåbne. Den diskussion endte ikke til Trumps fordel.

Nogle stater har allerede så småt genåbnet kirker og andre steder, så troende kan samles til gudstjenester.

Religiøse grupper har kritiseret, at man kan købe alkohol under coronanedlukningen, men ikke gå i kirke.

Tidligere har en undersøgelse fra analyseinstituttet Pew vist, at omkring en tredjedel af alle amerikanere deltager i en gudstjeneste eller anden religiøs samling en gang om ugen.

Men antallet af amerikanere, der siger, at de sjældent eller aldrig kommer i en kirke, moské, synagoge eller lignende, er stigende.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.