Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Trump afviser at betale for Prins Harry og Meghans beskyttelse

Prins Harry og Meghan er angiveligt fløjet fra Canada til USA for at bo permanent.

Prins Harry og Meghan er angiveligt fløjet fra Canada til USA for at bo permanent.
Britiske prins Harry og Meghan er angiveligt flyttet til Los Angeles i USA.

WASHINGTON D.C.: USA's præsident, Donald Trump, fastslår søndag, at Prins Harry og Meghan selv må betale for beskyttelse i USA.

Det skriver præsidenten på Twitter søndag.

Det royale par fløj fra deres nye residens i Canada til Los Angeles i USA for angiveligt at bo der permanent, lige før at grænserne blev lukket mellem de to lande grundet coronavirusset.

- Jeg er en god ven og beundrer af Dronningen (Elizabeth II, red.) og Storbritannien.

- Det blev beskrevet, at Harry og Meghan, der forlod Storbritannien, ville flytte permanent til Canada. Nu har de forladt Canada for USA, men USA vil ikke betale for deres sikkerhed. De skal betale!, skriver Donald Trump på Twitter.

En talsmand for det royale par har senere sagt i en pressemeddelelse, at parret ikke har i sinde at bede USA om penge.

- Hertugen og hertuginden af Sussex har ingen planer om at spørge den amerikanske regering for midler til beskyttelse. Privatbetalt beskyttelse er blevet arrangeret, skriver talsmanden.

Tidligere på året kom det frem, at Harry og Meghan - hertugen og hertuginden af Sussex - fratages de titler og roller, som de har udfyldt som en del af den royale familie, og at de giver afkald på deres apanage.

Harry, der er afdøde prinsesse Dianas yngste søn, sagde, at han ønskede at leve et mere fredeligt og uafhængigt liv.

Prins Harry og Meghan vil træde tilbage fra deres royale pligter 31. marts.

Meghan er vokset op i Los Angeles, hvor hendes mor stadig bor.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.