Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Trump afbryder interview og truer med at lægge det på Twitter

Præsidenten overvejer at dele interview på Twitter, så alle kan se, hvordan et "falsk interview ser ud".

Præsidenten overvejer at dele interview på Twitter, så alle kan se, hvordan et "falsk interview ser ud".
USA's præsident, Donald Trump, udvandrede tirsdag fra et interview med CBS News programmet "60 Minutes". Ifølge præsidenten var interviewet "falsk" og "forudintaget".

WASHINGTON D.C.: USA's præsident, Donald Trump, har tirsdag afbrudt et interview med CBS News-programmet "60 Minutes" før tid og truet med at lægge det på Twitter.

Det skriver nyhedsbureauet dpa natten til onsdag dansk tid.

En person, som havde fået en briefing om forløbet, siger ifølge amerikanske tv-stationer, at Trump var blevet interviewet af journalisten Lesley Stahl i 45 minutter, da han afbrød hende og CBS-holdet.

Det var angiveligt, fordi optagelserne ikke var blevet standset på det aftalte tidspunkt.

Trump afviste desuden at deltage i en seance, hvor han skulle gå sammen med sin vicepræsident, Mike Pence, og svare på spørgsmål fra journalisten.

Trump beskriver i et tweet interviewet som en "forfærdelig forstyrrelse af valget". Her opfordrer han også sine følgere til at sammenligne det med et interview i samme format med hans modkandidat Joe Biden.

Ifølge dpa antyder præsidentens udmeldinger, at interviewet bevægede sig i en retning, der har gjort ham utilfreds.

Trump skriver på Twitter, at han overvejer at offentliggøre det fulde interview på sin profil, inden det efter planen skal sendes på amerikansk tv søndag.

Ifølge præsidenten vil han gøre det, så "alle kan få et glimt af, hvordan et falsk og forudindtaget interview ser ud".

Trump forklarer ikke, hvorfor han afbrød interviewet.

Ud over Biden har programmet også interviewet Demokraternes vicepræsidentkandidat, Kamala Harris.

Ifølge CNN skal Biden og Harris efter planen medvirke i programmet "60 Minutes" søndag sammen med Trump og vicepræsident Mike Pence.

Trump har ofte beskyldt amerikanske medier for at behandle ham dårligt, men ifølge dpa vil det alligevel være usædvanligt, hvis præsidenten selv frigiver interviewet, inden det skal sendes søndag.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.