Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Trods virussmitte fortsætter Trump store vælgermøder

Trumps vælgermøder er blandt de største nationale begivenheder på et tidspunkt med forsamlingsforbud.

Trumps vælgermøder er blandt de største nationale begivenheder på et tidspunkt med forsamlingsforbud.
Torsdag holder præsident Donald Trump vælgermøde i svingstaten Florida.

GASTON: To personer, der deltog i præsident Donald Trumps vælgermøde i delstaten North Carolina i sidste uge, er blevet testet positive for coronavirus.

Det oplyser de lokale sundhedsmyndigheder i byen Gaston, skriver nyhedsbureauet AP.

De to smittede havde ikke forbindelse til hinanden, lyder det videre.

På trods af den igangværende coronapandemi har Trump ikke skruet ned for sine vælgermøder. Tværtimod har præsidenten samlet tusindvis af tilhængere i flere amerikanske byer.

Vælgermøderne er blandt de største nationale begivenheder på et tidspunkt, hvor adskillige delstater har indført sociale begrænsninger for at bremse smittespredningen.

- Det betyder ikke noget, hvem du er, eller hvor du er, når du samler en masse mennesker på trang plads. Og når næsten ingen har mundbind på, så er det de perfekte omstændigheder for et virus til at sprede sig, siger Anthony Fauci, der er USA's øverste ekspert i smitsomme sygdomme.

Trump-kampagnen har forsvaret vælgermøderne med, at det ikke er anderledes, end når Black Lives Matter-bevægelsen afholder demonstrationer.

Præsidenten har også sagt, at han gerne ser, at USA vender tilbage til mere "normale tilstande", skriver AP.

Nogle delstater har uddelt bøder til steder, der har afholdt vælgermøderne, på grund af overtrædelse af forsamlingsforbud.

Alligevel fortsætter vælgermøderne. Torsdag lokal tid er Trump i Florida.

Her kritiserer Trump Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, for at ville lukke ned for det amerikanske samfund og dermed ødelægge landets økonomi for at stoppe pandemien.

Biden, der også er i Florida torsdag, siger på et drive-in vælgermøde, at han ikke har til hensigt at lukke landet ned.

- Jeg lukker ikke ned for økonomien, men jeg vil lukke ned for virusset, siger han.

- Vi har brug for en præsident, der bringer os sammen, og ikke en, der deler os. Landets sjæl og hjerte er på spil, tilføjer han.

Biden og Trump står næsten lige i meningsmålinger fra Florida, der regnes som en af de vigtige svingstater, der er med til at afgøre valget den 3. november.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.