Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Tre regioner sender testudstyr til coronaramte Aarhus

Aarhus Kommune får nu hjælp til coronatest og smitteopsporing fra tre af landets regioner.

Aarhus Kommune får nu hjælp til coronatest og smitteopsporing fra tre af landets regioner.
De seneste dages stigning i antallet af coronasmittede i Aarhus har gjort det nødvendigt at udbrede muligheden for at blive testet. Derfor har Region Midtjylland blandt andet åbnet en mobil testenhed i Gellerup. Nu får regionen hjælp til testningen fra tre andre regioner.

KØBENHAVN: Region Nordjylland, Syddanmark og Hovedstaden sender alt disponibelt testpersonale og udstyr til Aarhus, hvor coronasmitten spreder sig markant.

- De regioner, der i øjeblikket ikke selv er hårdt ramt af coronavirus, sender nu disponibel hjælp til Aarhus for at støtte Region Midtjyllands indsats.

- Hjælpen forventes at betyde en mangedobling af testkapaciteten i løbet af kort tid, skriver Region Midtjylland.

Regionen skrev tidligere lørdag på Twitter:

- Tak! Regionerne sender lige nu alt disponibelt covid-19-testpersonale og materiel til Aarhus for at støtte smitteopsporingen i Region Midtjylland. Vi er stolte over den enorme hjælp og velvilje.

Aarhus Kommune er netop nu særligt hårdt ramt af et udbrud af coronavirus.

Det har fået myndighederne til at indføre lokale restriktioner. Herunder krav om brug af mundbind i offentlig transport, ligesom studiestarten på ungdomsuddannelser er blevet udskudt.

Fredag var der meldinger om, at der var lang kø til at få foretaget en coronatest i Testcenter Danmarks testcentre i og omkring Aarhus.

Ifølge en pressemeddelelse bidrager regionerne med 10 testbiler inklusive besætninger, der vil deltage i arbejdet med at teste flere i Region Midtjylland.

- Med støtten fra landets øvrige regioner håber Region Midtjylland i løbet af få dage at nå op på mellem 5000 og 6000 daglige podninger i og omkring Aarhus. Fra mandag er der i alt 16 testbiler i drift i Region Midtjylland, skriver Region Midtjylland i meddelelsen.

For nuværende kan der testes omkring 2000 om dagen.

Region Sjælland deltager ikke i den ekstraordinære hjælp til Aarhus, da regionen selv kæmper med et smitteudbrud omkring Danish Crowns slagteri i Ringsted.

Meldingen om hjælp til testning i Region Midtjylland kommer, dagen efter at statsminister Mette Frederiksen (S) fredag sagde i et interview med avisen Danmark, at hun føler sig sikker på, at den danske testkapacitet er god nok.

- Med den infrastruktur, mobilt testningssystem og en effektiv smitteopsporing, vi har, kan vi indkapsle de udbrud, der opstår, sagde hun til avisen.

Adspurgt om, hvorvidt kapaciteten vil slå til, hvis eksempelvis 50 danske byer rammes af udbrud på samme tid, svarede hun:

- Vi har ressourcer, kapacitet og viden til, at vi kan have flere lokale udbrud i gang og gøre det samtidigt.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.