Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Tre gange flere end normalt meldte sig ledig fredag

Coronakrisen fortsætter med at give betydeligt flere ledige end normalt. Fredag var ingen forskel.

Coronakrisen fortsætter med at give betydeligt flere ledige end normalt. Fredag var ingen forskel.
Antallet af nytilmeldte ledige stiger fortsat voldsomt. Det viser de seneste tal fra beskæftigelsesministeriet.

KØBENHAVN: Fredag meldte 1706 personer sig ledige i Danmark. Sammenlignet med gennemsnittet for 2015 til 2019 er det næsten tre gange flere end normalt. Samlet for uge 14 kom der 19.488 nytilmeldte ledige.

Dermed fortsætter udviklingen, hvor nedlukningen af Danmark under coronavirus giver betydeligt flere ledige.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en opdatering.

- Verden over ser vi, at coronaudbruddet rammer arbejdsmarkedet hårdt, og mange mister deres job. Det gælder også Danmark, skriver beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en kommentar til tallene.

Sidste fredag meldte 2039 sig ledige ifølge ministeriet, altså flere end fredag.

- Vi må ikke glemme, at det er et hårdt slag mod den enkelte og deres familie, hvis man mister jobbet. Stigningen i antallet af ledige er mindre end for en uge siden og det er godt, men situationen er alvorlig, skriver Hummelgaard.

Siden 9. marts har 42.513 meldt sig ledige, skriver Beskæftigelsesministeriet. Dermed er der i alt 174.217 tilmeldte ledige i Danmark.

Regeringen har indført en stribe markante hjælpepakker til erhvervslivet. Det er blandt andet gjort for at mindske i videst omfang muligt antallet af danskere, der mister deres job under krisen.

Det til trods stiger antallet af ledige altså betydeligt.

- Den kraftige stigning i ledigheden er et meget sigende billede på, hvor stort et slag dansk økonomi bliver ramt med her og nu. Det her kan ikke måle sig med noget andet.

- For bare en måned siden ville ingen have troet på 5-cifrede stigninger i ledigheden om ugen, og man ville have kigget måbende på personen, som turde komme med den påstand, skriver cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Jeppe Juul Borre om tallene.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.