Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

To danskere såret i sidste uges eksplosion i Beirut

4. august ramte en stor eksplosion et lager i Libanons hovedstad. Omkring 6000 blev såret, heraf to danskere.

4. august ramte en stor eksplosion et lager i Libanons hovedstad. Omkring 6000 blev såret, heraf to danskere.
Sidste uges eksplosion i Beirut har lagt dele af byen i ruiner.

BEIRUT: To danskere blev såret i den massive eksplosion, der tirsdag i sidste uge ramte Libanons hovedstad, Beirut. Det oplyser Borgerservice til Politiken.

Omkring 6000 mennesker blev såret efter eksplosionen, der skete 4. august i et lager på havnen i Beirut. Mindst 172 mennesker meldes omkommet.

En af de sårede var Melissa Maria Elsborg, der i dag er tilbage i Danmark.

Hun var ansat på den danske ambassade og fortæller til Politiken, at hun faldt flere meter fra en bygning og brækkede to ribben og et håndled.

- Folk skriger, og så kommer eksplosionen. Eller den kommer ikke. Den er der bare, river murene fra hinanden, kaster sten og sort støv op og efterlader mig i mørke, siger hun til mediet.

Eksplosionen skete, efter at næsten 2800 ton af det sprængfarlige kemikalie ammoniumnitrat eksploderede.

Siden eksplosionen har der været demonstrationer i Beirut og andre byer rettet mod landets politikere. Mandag trådte landets regering tilbage.

Til trods for adskillige advarsler har Libanons skiftende regeringer i de seneste seks år undladt at gøre noget ved lageret.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, og et internationalt hold hjælper nu til med at efterforske eksplosionen.

Eksplosionen har givet omfattende ødelæggelser i en stor del af Beirut - blandt andet er halvdelen af hovedstadens hospitaler og klinikker ødelagt.

For få dage siden vurderede Libanons præsident, Michel Aoun, ifølge AFP, at skaderne løber op i mere end 15 milliarder dollar - 95 milliarder kroner.

Tre større hospitaler er ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, fuldstændigt ødelagt.

Det betyder, at der mangler sengepladser efter eksplosionen.

Samtidig er der siden eksplosionen sket en "alarmerende" stigning i antallet af coronatilfælde, lød det onsdag fra organisationen.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.