Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Fredelige demonstranter i Minsk anholdes i bundter

Demonstranter er igen gået på gaden i Minsk og en række byer med krav om præsident Lukasjenkos afgang.

Demonstranter er igen gået på gaden i Minsk og en række byer med krav om præsident Lukasjenkos afgang.
En mand bliver søndag anholdt i Minsk, mens folk er ved at samle sig til en ny massedemonstration mod præsident Aleksandr Lukasjenko.

MINSK: Titusinder af mennesker er søndag samlet i Hvideruslands hovedstad, Minsk, til nye masseprotester mod præsident Aleksandr Lukasjenko og hans regime, skriver nyhedsbureauet AFP.

Der er også meldinger om demonstrationer i en række andre byer i Hviderusland.

Uniformerede, hætteklædte mænd er begyndt at anholde fredelige demonstranter i Minsk og i bundter kaste dem ind i fangetransporter, rapporterer nyhedsbureauet dpa.

Mange hundrede politifolk og soldater er udkommanderet for at stoppe demonstrationen. De er blandt andet bevæbnet med vandkanoner, skriver nyhedsbureauet AFP.

Præsident Aleksandr Lukasjenkos palads er under heftig beskyttelse af politi og soldater.

Demonstranternes krav er, at præsident Lukasjenko træder tilbage. Han beskyldes for at have forfalsket resultatet ved sidste måneds præsidentvalg.

Ifølge de officielle opgørelser vandt han 80 procent af stemmerne.

Oppositionen kalder det svindel og mener, at de meget store demonstrationer, der har været siden valget 9. august, vidner om den folkelige modstand.

Den 60-årige pensionerede lærer Natalija Chisjevitj fortæller, at hun har været med i demonstrationerne hver weekend siden valget.

- Europa vil ikke hjælpe os med at slippe af med Lukasjenko, så folket må selv fjerne ham, siger hun til AFP.

Protesterne har i flere weekender tiltrukket over 100.000 mennesker i Minsk ifølge internationale medier.

- Jeg håber, at dette ikke dør ud. Vi går med hver gang, det er sådan en mundfuld frisk luft, siger en anden demonstrant, den 33-årige Maxim Karpov.

- Det hele giver os styrke til at kæmpe videre, tilføjer han.

Styret har svaret igen ved at lade politiet angribe demonstranter og gennemføre hårdhændede anholdelser. Mange tusinder har været tilbageholdt, og politiet er blevet anklaget at bruge tortur.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.