Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Troende med ansigtsmasker vender tilbage til al-Aqsa-moskeen

Den hellige moské i Østjerusalem er søndag morgen genåbnet efter 2,5 måneders coronanedlukning.

Den hellige moské i Østjerusalem er søndag morgen genåbnet efter 2,5 måneders coronanedlukning.
En troende iført mundbind var en af de første til at bede i moskeen al-Aqsa i Jerusalem, da den genåbnede søndag. Coronavirus lukkede moskeen, der er den tredje mest hellige for muslimer, for to en halv måned siden.

JERUSALEM: Al-Aqsa-moskeen i Jerusalem er tidligt søndag morgen genåbnet efter at have været lukket i 2,5 måneder på grund af coronapandemien.

Al-Aqsa-moskeen er islams tredjehelligste sted efter Mekka og Medina i Saudi-Arabien.

En journalist fra nyhedsbureauet AFP på stedet fortæller, at troende iført ansigtsmasker har fået lov til at komme ind i moskeen tidligt søndag morgen til dagens første bønner.

Under sangen "Gud er størst, vi vil beskytte al-Aqsa-moskeen med vores sjæl og blod," blev gruppen af troende hilst velkommen af moskeens direktør, Omar al-Kiswani, der takkede dem for deres tålmodighed.

Al-Aqsa-moskeen lukkede sine døre 15. marts i et forsøg på at begrænse smitten med coronavirus.

Muslimer mener, at profeten Mohammed steg til himmels fra Tempelpladsen - kendt som Haram al-Sharif af muslimer - og pladsen har ofte været et brændpunkt i den israelsk-palæstinensiske konflikt.

Tempelpladsen er også hellig for jøderne, som mener, at det er placeringen af to bibelske templer, hvoraf det ene blev ødelagt i år 70.

Al-Aqsa-moskeen ligger i Østjerusalem, som har været besat af Israel siden Seksdageskrigen i 1967.

Jerusalem rummer nogle af de mest hellige steder for både muslimer, kristne og jøder. Det gælder - foruden al-Aqsa-moskeen og Tempelpladsen - Grædemuren, Bethesda Dam og Golgata.

På den første dag af Eid-højtiden tidligere i maj udbrød der slagsmål mellem israelsk politi og palæstinensere, da troende forsøgte at bryde gennem barrierer for at komme ind på Tempelpladsen.

Det er Jordan, som formelt har opsynet med helligdommen. Jordan kontrollerede Vestbredden, inklusive Østjerusalem, indtil Israels besættelse i 1967.

Eftersom antallet af coronavirustilfælde fortsat er faldende, er både Israel og de palæstinensiske områder begyndt at lette restriktionerne de seneste dage.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.