Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Tidligere serumchef: Behov for flere restriktioner i Aalborg

Et område som Aalborg vil have godt af stramninger som i hovedstadsområdet, mener tidligere chef for SSI

Et område som Aalborg vil have godt af stramninger som i hovedstadsområdet, mener tidligere chef for SSI
Nattelivet i hovedstadsområdet er i øjeblikket underlagt særlige restriktioner, efter at smittetallene i og omkring København er steget den seneste tid. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Selv om den seneste tids smittespredning har ramt flere dele af landet, er der indtil videre kun indført yderligere restriktioner i hovedstadsområdet.

På grund af udviklingen er der dog grund til at sprede stramningerne ud til flere dele af landet. Det vurderer Nils Strandberg Pedersen, der indtil 2016 var direktør for Statens Serum Institut (SSI).

Han vurderer, at årsagen til, at myndighederne endnu ikke har spredt stramningerne mere ud, kan være et håb om, at man har kunnet styre epidemien de andre steder. Det er blandt andet sket ved kontaktopsporing.

- Men vi frygter alle sammen, at på et eller andet tidspunkt er der så mange smittede, at vi ikke kan nå at få opsporet alle kontakterne og dermed bekæmpe epidemien.

- Vi er ved at nærme os en grænse, hvor jeg mener, at det vil være svært. Med over 400 smittede er det jo et kæmpe arbejde at gøre det.

- Jeg mener, at mere generelle tiltag kan blive nødvendige, siger Nils Strandberg Pedersen.

Lad færre samles

Han peger på en reduktion i forsamlingsforbuddet, som man har set det i hovedstadsområdet, som en oplagt mulighed for at forsøge at sænke smitten.

Den vurdering møder opbakning fra Lone Simonsen, der er pandemiforsker og professor ved Roskilde Universitet.

Hun mener, at det vil være en god idé at gå tilbage til et landsdækkende forsamlingsforbud på under 50 personer.

- Det er set ud fra den betragtning, at vi simpelthen skal have stoppet den her stigende epidemi.

- Det er jo ikke kun noget, der sker i området i og omkring København. Man ser sorte områder i mange steder af landet, siger Lone Simonsen.

Fokus på Aalborg

Et område, der særligt vil have godt af yderligere stramninger, er Aalborg, mener Nils Strandberg Pedersen.

Den nordjyske by har nemlig et natteliv, der tiltrækker unge fra store dele af Jylland.

Derfor er det ifølge den tidligere SSI-chef oplagt at indføre stramninger som dem, man har set i hovedstadsområdet. Ud over et lavere forsamlingsforbud drejer det sig om tidligere lukketidspunkter for udskænkningsstederne.

Nils Strandberg Pedersen bemærker, at det dog ikke er nattelivet, der i alle dele af landet har været årsag til de stigende smittetal.

For eksempel kan tallene i et område være steget, efter at der har været et enkelt udbrud på en skole.

- Sådan et sted behøver man måske ikke lave restriktioner i nattelivet, siger Nils Strandberg Pedersen.

Torsdag viste tal fra SSI, at der det forgangne døgn var blevet registreret 453 positive test for coronavirus.

Det var det højeste antal nye registrerede smittetilfælde på et døgn siden 8. april.

Der bliver dog foretaget langt flere test i dag end i foråret, hvorfor flere smittetilfælde vil blive opdaget.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.