Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Tidligere Fifa-leder udelukkes fra fodbold i ti år

Den tidligere konstituerede generalsekretær i Fifa Markus Kattner straffes med udelukkelse og en bøde.

Den tidligere konstituerede generalsekretær i Fifa Markus Kattner straffes med udelukkelse og en bøde.
Markus Kattner var konstitueret generalsekretær i Fifa fra september 2015 til maj 2016. (Arkivfoto)

LAUSANNE: Den store skandale i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) får stadig nye konsekvenser.

Tirsdag er Markus Kattner, tidligere konstitueret generalsekretær i Fifa, blevet straffet med udelukkelse i ti år fra alle fodboldrelaterede aktiviteter og en bøde på en million schweizerfranc - knap syv millioner kroner.

Det meddeler Fifa ifølge nyhedsbureauerne AFP og dpa.

Det er Fifas Etiske Komité, der er nået til enighed om straffen. Ifølge dpa straffes Kattner for interessekonflikter og for at have misbrugt sin stilling og forbrudt sig mod Fifas etiske kodeks.

En undersøgelse af Kattner, tidligere Fifa-præsident Sepp Blatter og tidligere generalsekretær Jerome Valcke begyndte i 2016.

49-årige Kattner var konstitueret generalsekretær i Fifa fra september 2015 til maj 2016.

Før det var han Fifas økonomidirektør, mens Sepp Blatter var præsident. Blatter fik i 2016 otte års karantæne på grund af en mistænkelig pengeoverførsel til Uefa-præsident og Fifa-vicepræsident Michel Platini. Straffen blev senere sat ned til seks år.

Kattner var anklaget for blandt andet have udbetalt bonusser til Fifa-ledere, heriblandt ham selv.

Kattner fik stillingen som konstitueret generalsekretær, efter at franskmanden Jerome Valcke blev suspenderet. I 2016 blev Kattner selv fyret.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.