Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Tidligere atletikboss idømt fængsel for korruption

Tidligere præsident for Det Internationale Atletikforbund Lamine Diack straffes med fængsel for korruption.

Tidligere præsident for Det Internationale Atletikforbund Lamine Diack straffes med fængsel for korruption.
Den tidligere atletikboss Lamine Diack fik onsdag i en fransk retssal en dom for korruption i en russisk dopingsag

PARIS: Den tidligere præsident for Det Internationale Atletikforbund (IAAF) Lamine Diack straffes med fire års fængsel - hvoraf de to år er betinget - for korruption.

Dermed skal den 87-årige senegaleser sidde bag tremmer i mindst to år.

Desuden får Lamine Diack en bøde på 500.000 euro (3,7 millioner kroner) for korruption i en russisk dopingskandale.

Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AFP onsdag.

Straffen svarede til den straf, som anklageren i den franske retssal havde krævet forud for dommen.

Diack, der var præsident i IAAF fra 1999 til 2015, var blandt andet anklaget for at have modtaget millioner af kroner for at dække over positive dopingtest fra russiske atletikudøvere.

Lamine Diack blev i 2015 afløst som præsident af Sebastian Coe.

Diacks regeringstid sluttede i kaos med beskyldninger om, at han sammen med sin søn prøvede at forhindre en dopingsag mod Rusland mod betaling.

Diacks søn, Papa Massata Diack, var også på anklagebænken i sagen. Dog ikke fysisk, da sønnen flygtede til Senegal, da den franske efterforskning blev indledt. Senegal har ikke udleveret ham til Frankrig.

Papa Massata Diack blev straffet endnu hårdere end sin far og fik fem års fængsel samt en bøde på en million euro (7,4 millioner kroner).

IAAF hedder i dag World Athletics.

World Athletics havde på forhånd krævet 41,2 millioner euro (307 millioner kroner) i erstatning fra Diack-familien, fordi dopingskandalen har fået sponsorer til at holde sig væk fra forbundet.

Retten i Frankrig bestemte onsdag, at far og søn Diack skal betale fem millioner euro (37 millioner kroner) i erstatning til World Athletics.

Diacks advokater meddelte onsdag, at de fandt afgørelsen uretfærdig og umenneskelig og vil appellere den.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.