Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Læge: Daglige tal gør det nemmere at forstå coronaregler

Ifølge Statens Serum Institut bliver coronatal først opdateret igen torsdag efter tekniske problemer onsdag.

Ifølge Statens Serum Institut bliver coronatal først opdateret igen torsdag efter tekniske problemer onsdag.
Den manglende opdatering onsdag betyder, at det indtil videre er uvist, hvor mange der testet positive for coronavirus det seneste døgn i Danmark. (Arkivfoto).

KØBENHAVN: De daglige tal for antallet af nye smittede med coronavirus i Danmark bliver ikke opdateret onsdag. Det oplyser Statens Serum Institut.

Årsagen er tekniske problemer. Seruminstituttet kan ikke uddybe, hvilke tekniske problemer der er tale om.

Tallene bliver opdateret igen torsdag klokken 14, som hidtil har været praksis.

De daglige smittetal giver borgere bedre mulighed for at forholde sig til coronasituationen og nye restriktioner i landet.

Det vurderer speciallæge i infektionsmedicin ved Aarhus Universitet Christian Wejse.

- Hvis vi forestiller os, at de ikke var tilgængelige, så ville vi jo alligevel hele tiden være nødt til at forholde os til, at der kommer restriktioner. Og det kan man så være mere eller mindre tilfreds med, siger han.

Han uddyber, at det derfor er positivt, at borgere med de daglige tal har noget konkret at forholde sig til og kan se fordelingen af smittede på eksempelvis aldersgrupper og områder.

- De daglige tal giver os et billede af situationen. Det er rigtig hensigtsmæssigt, at vi har et billede af, hvor vi er lige nu, siger Christian Wejse.

Den manglende opdatering onsdag betyder, at det indtil videre er uvist, hvor mange der testet positive for coronavirus det seneste døgn i Danmark.

De seneste fire dage har det daglige smittetal være højere end 300. Tirsdag lød tallet på 334 nye bekræftede smittetilfælde.

Det vides heller ikke, hvor mange indlagte eller døde med coronavirus der er det seneste døgn.

De seneste tal, som altså blev opdateret tirsdag, viser, at der er 55 indlagte med coronavirus i Danmark.

Samlet set er 633 blevet bekræftet døde med virusset. I alt er der blevet registreret 20.571 smittede med coronavirus i Danmark, siden pandemien.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.