Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

16-årig fængsles for at dræbe teenager med skud i hovedet

16-årig dreng varetægtsfængsles i surrogat i fire uger for at skyde og dræbe en 18-årig mand på Frederiksberg.

16-årig dreng varetægtsfængsles i surrogat i fire uger for at skyde og dræbe en 18-årig mand på Frederiksberg.
En 16-årig dreng er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger for at have skudt en 18-årig mand på Frederiksberg i hovedet i fredags. Den unge mand døde efterfølgende af sine kvæstelser. (Arkivfoto).

KØBENHAVN: En 16-årig dreng er blevet varetægtsfængslet for i forening med en 14-årig at have skudt en 18-årig dreng i hovedet.

Det er kommet frem i Retten på Frederiksberg onsdag over middag.

Dommeren har valgt, at den 16-årige skal sidde varetægtsfængsles i surrogat i fire uger. Da han er et barn, fængsles han på en lukket institution for unge.

Han nægter sig skyldig i drabet på den 18-årige. Det skulle være sket på Dirch Passers Allé fredag aften, hvor den unge mand blev skudt i hovedet.

Den 18-årige døde søndag af sine kvæstelser.

På grund af sine unge alder fremstilles den yngste af de formodede gerningsmænd ikke i grundlovsforhør. Han er under den kriminelle lavalder og er i stedet blevet overdraget til de sociale myndigheder.

Den 16-årige, som mødte op i retten klædt i blåt fra top til tå, blev anholdt mandag aften klokken 20.02.

Grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

Derfor er der ikke kommet noget frem om, hvilke beviser politiet mener at have mod den 16-årige, som ikke selv ville udtale sig i retten onsdag.

Politiet har tidligere afvist, at de anholdte har relation til bandemiljøet, og ud fra den indledende efterforskning tyder det ikke på, at drabet var planlagt.

Den 18-årige mand var angiveligt sammen med nogle bekendte på Frederiksberg fredag aften, da andre dukkede op.

Vidner hørte, at det udviklede sig til et skænderi, og der lød høje råb inden skuddet.

Sagen har fået stor opmærksomhed, og der var også mange, som var mødt op i retten onsdag for at følge retsmødet.

Faktisk var interessen for onsdagens grundlovsforhør så stor, at retsmødet blev flyttet til et større retslokale med plads til flere tilhørere.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.